Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 25. 05:57, szerda | Helyi sport
Forrás: albakosar.hu

Alba vereség a második csoportmeccsen is

Alba vereség a második csoportmeccsen is

Végig harcoltunk, de alulmaradtunk a belga Proximus Spirou Charleroi ellen.

Filipovics Márkó triplájával indult a derbi, aztán a 224 centis szlovák center, Michael Fusek vezérletével erőteljes zsákolásba kezdtek a belgák, gyorsan fordítottak, a folytatásban pedig őrizték megszerzett előnyöket. Zsinórban 10 pontot szereztek a látogatók, akik túlzottan megnyugodtak a magabiztos vezetés birtokában, mi vettük át az irányítást, hasonlóan sikeres szériával. Időt kért a vendégek trénere, ami jót tett csapatának, az első negyedet 15-18-as eredménnyel zárták a felek.

Nagy volt a küzdelem, a Spirou őrizte 4-5 pontos előnyét, majd Harris és Hill pontjaival fordítottunk, átvettük a vezetést, 35-34. Nem gondoltuk, hogy hosszú gólcsend következik, a vendégek 12 pontot szereztek zsinórban, állandósult a tízpontos differencia. Ötre zárkóztunk, időt kért Brian Lynch, a Charleroi trénere. Grant és Tuttle menetrendszerű kosaraival ismét ellépett a Proximus Spirou, Dzunic időkérésekkel próbálta megtörni a belgák lendületét.

Nem sikerült, bár küzdöttünk az utolsó pillanatokig, a vendégek megérdemelten nyertek. Múlt héten Minszkben diadalmaskodtak, ezúttal Fehérvárt vették be. Mi két vereséggel állunk az F-csoportban, jövő szerdán, 18 órakor a fehéroroszokat fogadjuk az Európa Kupában. Addig a hazai bajnokságban is lesz jelenésünk, pénteken, 18.45-kor a Szolnoki Olaj látogat a Gáz utcai csarnokunkba.

Alba Fehérvár–Proximus Spirou Charleroi 60-72 (15-18, 14-16, 13-16, 18-22)

FIBA Europe Cup, F-csoport, 2. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1200 néző, vezette: Alin Faur (romániai), Iain McDonald (skót), Francisco Arana (spanyol)

Alba Fehérvár: Hill 17, Markovics 8, Harris 9/3, Filipovics 6/6, Keller Á. 8/3. Csere: Keller I. -, Kovács Á. 10/6, Simpson -, Macon 2, Brbaklics -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: