Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 05. 07:40, kedd | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Az idei tanévben is mindenkit várnak a nyitott tornatermek Fehérváron

Az idei tanévben is mindenkit várnak a nyitott tornatermek Fehérváron

A nyári szünet után, az új tanévben is folytatódik a „Nyitott tornatermek” program Székesfehérváron.

Több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvári igényeit elégíti ki évek óta az Önkormányzat által ingyenesen biztosított lehetőség, ez idén sem lesz másként. Sőt, tovább bővült a program.

A teljes Nyitott tornatermek programot pontos idő- és terembeosztással ITT találja!
A Kossuth Lajos Általános Iskola kisebb tornatermében zajló nyugdíjas torna foglalkozás előtt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg az új tanévben is elkezdődő programsorozatot.

„Az Önkormányzat támogatásával ismét indul a program, melynek egyik legjobban kihasznált helyszíne éppen a Kossuth iskola, ezért indítjuk jelképesen most itt az évadot. De elmondható, hogy szinte minden iskolában folynak a programok, biztatok is mindenkit, hogy használják ki a lehetőségeket. Ez a program országosan és tapasztalataink alapján európai szinten is egyedülállóan megszervezett és összetartott sorozat” - emelte ki Östör Annamária

Magony Tamás, a városházi civil, ifjúsági és sportiroda munkatársa, a program koordinátora elmondta, az összes megszokott helyszínen indul a program, kizárólag az iskolai szünetek idején nem lesznek foglalkozások.

„Huszonkét iskola vesz részt a programban, huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosítva. A feltételeket az Önkormányzat biztosítja, a tankerület és a szakképző centrum segítségével, hiszen utóbbi intézmények működtetik a tornatermeket. A programban testnevelő tanárok, edzők, gyógytornászok vezetik a foglalkozásokat. Óvodásoktól nyugdíjasokig minden korosztály részt vesz, a legnagyobb létszámban a nyugdíjas tornán és női tornán. Az István Király Általános Iskolába hétfőn és csütörtökön például mintegy kilencven hölgy vesz részt a torna foglalkozáson, de a Kossuth is nagyon erős. Hetente összesen rendszeresen négyezer ötszázan sportolnak a Nyitott tornatermek keretében. Tollasozni, futballozni, kosarazni, röplabdázni floorballozni is lehet, de még sakkozásra is van lehetőség,.”

Magony Tamás elmondta, a már megszokott tornatermeken és időpontokon kívül két újabbal is bővült a program. A Munkácsy iskolában női torna lesz minden hétfőn és szerdán 19.00-20.00-ig, és szintén női tornával várják az érdeklődőket a Hétvezér Iskolában hétfőn és szerdán 19.15-20.15-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése