Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 25. 06:33, péntek | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Búcsú az Európa Ligától (videó)

Búcsú az Európa Ligától (videó)

Győzött a Partizan a Pancho Arénában. A belgrádi együttes a félidőben már 3-0-ra vezetett, a végén 4-0-ra győztek. Több mint 40 percet emberhátrányban játszott a Videoton.

Hatalmas várakozás előzte meg a Vidi - Partizan EL-rájátszás visszavágóját, a jegyek szinte azonnal elfogytak a találkozóra már a múlt hét elején. Telt ház és remek hangulat várta a csapatokat, a kezdőbe visszatért Suljic Asmir, aki eltiltása miatt az első mérkőzést kihagyta.

Vidi-helyzettel kezdődött az összecsapás, a 4. percben Nego lőhetett a tizenhatos sarkánál kicsit beljebbről, Stojkovic bravúrral hárította a jobb alsóba tartó labdát. Két perccel később, teljesen váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek: Suljic veszített el egy labdát a Partizan-térfél közepén, ami után négy fekete-fehér játékos kontrázhatott, az akció végén Tawamba lőtt 15 méterről a jobb alsóba (0-1).

A következő 5 percben 3 gólt is szerezhettünk volna, de nem sikerült betalálni. Először Scsepovics lapos centerezését lőtte Lazovics a bal kapufa mellé, majd szintén Lazovics fejesét fogta Stojkovic, végül Henty lövése ment el a jobb alsó mellett. Henty és Stopira is távolról próbálkoztak sikertelenül, aztán a 24. percben megduplázta előnyét a Partizan: Djurdjevics lépett ki a védők között, Fiola lába fölött átpörgött a labda, a szerb támadó pedig ziccerben még egyet passzolt és jól találta meg az érkező Soumah-t, aki üres kapura nem hibázott (0-2).

A 27. percben Osztojics adott haza röviden, majd leterítette a mellette ziccerben kitörni készülő Suljicot. A teljesen egyértelműnek tűnő piros lap helyett Marriner csak a sárga lapot mutatta fel a védőnek. A szabadrúgást Lazovics a sorfalba lőtte. A 32. percben Radin távoli lövését ütötte ki Kovácsik. 3 perc múlva újabb gólnak örülhettek a vendégek: Jankovics futott el üresen a jobb oldalon, majd középre adott, ahol védőink között Djurdjevics bújt ki és háromgólosra növelte a szerb előnyt (0-3).

A félidő zárásaként Lazovics fejese hullott a hálóra, 0-3-s eredménnyel mentek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész borzasztóan kezdődött számunkra, Juhász Rolandot második sárga lappal kiállította az angol játékvezető, így 10 emberrel kellett volna 4 gólt szereznünk 40 perc alatt. A vendégek visszavettek a tempóból, mi pedig nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni. A 60. percben Pátkai lövését védte Stojkovic, a másik oldalon Osztojics fejese kerülte el a kapunkat. A 74.percben Stopira lőtt jócskán fölé, majd a 82. percben és a 84. percben Djurdjevics pillanatai következtek. A harmadik Partizan-találatot jegyző támadó előbb kiszorított helyzetből a passz helyett választotta a lövést szerencsénkre, majd a ziccerét Kovácsik védte szépen. A 87. percben viszont már nem hibázott az előző szezon szerb gólkirálya, jobbal a rövid alsóba bombázott 13 méterről (0-4).

A továbbiakban nem változott az eredmény, a Partizan 4-0-ra győzött Felcsúton, így 4-0-s összesítéssel az Európa Liga csoportkörébe jutott. Mi legközelebb vasárnap lépünk pályára, amikor a Ferencvárost fogadjuk a Pancho Arénában.



Vigasztalódjunk az 1984-es Videoton-Partizan párharc képeivel. Szabó József és id. Horváth Gábor elevenítették fel a több mint 30 éves emlékeket, és beszéltek a mostani mérkőzés esélyeiről - természetesen még a meccs előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás