Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. November 23. 09:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Csalással próbált polgármester lenni egy 61 éves férfi Borsodban

Csalással próbált polgármester lenni egy 61 éves férfi Borsodban

Csalással próbált polgármester lenni egy 61 éves férfi, ellene és társa - egy 64 éves nő - ellen választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség

- közölte az MTI-vel Martossy György főügyészhelyettes csütörtökön. Mint írta, egy abaúji kistelepülésen 2016 júliusában időközi polgármester- és képviselő-testületi választást írtak ki, mert az előző önkormányzat feloszlatta magát. A vádlott polgármesterjelöltként regisztráltatta magát a választási irodánál.

A 150 lakosú településen úgy akarta bebiztosítani győzelmét, hogy egy - a faluban bejegyzett - turisztikai cég képviselőjével közösen megpróbálták befolyásolni a választás eredményét - tette hozzá a főügyészhelyettes.

A közlemény szerint ennek során a környező településeken élő, anyagilag nehéz helyzetben lévő embereket kerestek fel, és rávették őket, hogy a választáson a vádlottra szavazzanak. A férfi és a nő maguk vitték el a leendő választókat az okmányirodába, és átjelentették őket a faluban lévő cég székhelyére, valamint egyéb, ugyancsak a faluban található ingatlanokba. Azt ígérték nekik, hogy ezekbe a lakásokba beköltözhetnek, majd ott ingyen lakhatnak - ismertette a Martossy György.

A vizsgálat megállapította, hogy néhányan ténylegesen a faluba költöztek, de a választás után kijelentkeztek onnan. A szavazás napján a vádlottak a szavazóhelyiséghez is elvitték őket, közülük néhányan ténylegesen szavaztak. A polgármester-választást végül így sem nyerte meg a vádlott férfi, az ügyben csalás gyanúja miatt a másik jelölt kezdeményezett eljárást a választási irodánál. Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, társa esetében pénzbüntetést indítványozott - közölte Martossy György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni