Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 20. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Egészségpiac lesz szombaton a Jancsárkertben

Egészségpiac lesz szombaton a Jancsárkertben

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, városi bringa- és nordic walking túrával várnak minden érdeklődőt szeptember 23-án szombaton a Jancsárkertben az ötödik Fehérvári Egészségpiacon.

A szervezők célja, hogy minél több fehérvári megismerje az egészséges életmód alappilléreit, az egészséges élelmiszereket, italokat, a gyógynövény-készítményeket és a testmozgás jelentőségét.

Az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok nyolc órakor kezdődnek az A1 Magma Fitness–Wellness Sportcentrumban, ahol az egészségnapon személyi edző is várja az érdeklődőket. A kerékpáros, illetve nordic walking városi túra tíz óra után pár perccel indul, 10.15-kor kezdődik a meridián torna Takácsné Pósta Erzsébet és csapatának vezetésével.

A szombati Egészségpiacról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Schultz György a Jancsárkert Piac és Közösség egyesület elnöke közösen tartott sajtótájékoztatót.

Újdonság lesz az Egészségpiacon, hogy Dr. Duschanek Valária biokémikus gyakorlati táplálkozási tanácsadással várja majd szombaton délelőtt személyesen az érdeklődőket - mondta Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség egyesület elnöke. „Szeretnénk, ha egyre több ember ismerné fel, hogy a mozgás és az ételek élelmiszerek alapvetően hozzátartoznak ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket.

Nagyon sok hasznos programot szerveztünk már együtt és a most szombati program is az egészségre és az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta. „Ez egy nagyon jó közösségi kezdeményezés és mindig nagy örömmel csatlakozik ehhez Székesfehérvár és a Humán Szolgáltató Intézet szakembereivel szeretettel várják az érdeklődőket az egészségnapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.