Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 14. 15:21, péntek | Helyi
Forrás: turizmus.szekesfehervar.hu

Épületdíszekről és a királyné koronázásokról mesélnek a \'\'Mindigmás\'\' séták

Épületdíszekről és a királyné koronázásokról mesélnek a \'\'Mindigmás\'\' séták

Folytatódnak a \'\'Mindigmás\'\' tematikus séták júliusi hétvégi estéken a Tourinform Iroda szervezésében. A pénteki túra művészettörténeti kalandozásra csábít, míg szombaton „A királyné sakkot ad” címmel zajlik a program.

A „Mindigmás” sétákon Székesfehérvár titkainak, rejtett értékeinek megismerésére nyílik lehetőség a helyi idegenvezetők jóvoltából. Szeretettel ajánlják a tematikus programot mindenkinek, aki szeretne minél többet megtudni a királyok városáról.

Július 14-én, pénteken 19:30-kor a „Mesélő épületdíszek” című séta művészettörténeti kalandozásra csábít Székesfehérvár csodálatos épületei között. A résztvevők felfedezik a város építészeti értékeit, közben megismerik a többször elpusztított és újjáépített város történetét is.

Július 15-én, szombaton 19:30-kor „A királyné sakkot ad” című túrán a Székesfehérváron lezajlott királyné koronázások titokzatos és magasztos pillanataiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. Kiderül, mi motiválta királyainkat a párválasztásban, és kinek állt jogában a királynő fejére tenni a koronát. Fellebben a fátyol a királyné jövedelmeiről és hatalomgyakorlásának lehetőségeiről is. Mindeközben szó esik kalandos, nagyszerű vagy éppen szomorú uralkodónéi sorsokról, magasztos és királynéhoz kevésbé méltó tettekről.

A városismereti túrák mindkét esetben 19:30 órakor indulnak az Országalmától. A részvételi díj 800 forint. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet.

Elérhetőségek: Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.
Telefon: +36/22 537-261

A séták a következő júliusi hétvégéken is folytatónak. 21-én az épületeket felismerő interaktív túrán vehet részt az érdeklődők, 22-én feltárulnak a felújított Deák Dénes-kút működésének titkai, 28-án a fehérvári cégérek, míg 29-én a városi kutak adják a témát.

Részletes program a turizmus.szekesfehervar oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.