Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Szeptember 15. 10:27, péntek | Helyi
Forrás: fehervariprogram.hu

És még egyszer, idén utoljára: Lecsó holnap, egész nap

És még egyszer, idén utoljára: Lecsó holnap, egész nap

Az idei már a tizenharmadik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában. Holnap ismét több száz üstben rotyog majd a lecsó, és a nap végére kiderül, ki lesz 2017-ben a Lecsókirály.

  • A bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állítják fel.

A verseny során a zsűri pontozással választja ki a legjobb lecsót főző húsz csapatot, közöttük pedig sorsolás dönti el, ki lesz a Lecsókirály. A tapasztalatok szerint a lecsófőzésen résztvevők harmada zsűrizteti az elkészült ételt, vagyis az ítészeknek közel kétszáz lecsó között kell rangsort felállítaniuk.

Ízvilág, küllem, állag, tálalás – hagyományosan ezek a zsűrizés legfontosabb szempontjai, erre készülnek a verseny résztvevői és a zsűri tagjai is. Az elkészült étkeket Gál József (Velence Korzó Étterem és Pizzéria), Mihály Csaba (Franco Pizzéria és Étterem), Pamminger Ede (Korona Grill Kft.), Rácz Jenő (Kistrombitás Vendéglő és Fogadó), Tóth József (Pákász Tanya) és Zámbó Sándor (Zámbó Cukrászda Kft.) minősíti.

  • A város szívében zajló közösségépítő esemény - a közkedvelt főzőverseny - mellett szórakoztató programokat is kínál ez a nap.

Délelőtt, amíg a főzőverseny zajlik, elsősorban a gyerekeké lesz a liget – a gyermekjátszóban az őszhöz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon tölthetik hasznosan az időt: készíthetnek erdei manót, szélforgót és madárijesztőt, de lesz virágkötés őszi virágokból, agyagozás és gyékényezés is.

A színpadi programok tíz órakor a Kid Rock And Roll SE bemutatójával és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjével kezdődnek. Kettőkor adják át a Városi Nyugdíjas Klubok Sportvetélkedőjének díjait, fél háromtól pedig tánc lesz minden mennyiségben, a Vision Hip-Hop Dance, a Laguna KTSE és a MegaDance Táncstúdió közreműködésével.

Fél öttől a Kerekes Band veszi birtokba a színpadot, hatkor átadják a főzőverseny díjait, és ekkor koronázzák meg az idei Lecsókirályt. Az eredményhirdetést jelnyelvi tolmács is segíti, idén ugyanis a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete is indít csapatot a főzőversenyen. A díjátadó után buliligetté alakul át a Zichy liget: a Zero Music Band utcabáljával zárul a vigasság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.