Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 14. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Faültetés és parkosítás lesz ősszel a Csutora utcában - tavasszal építik újra az útburkolatot

Faültetés és parkosítás lesz ősszel a Csutora utcában - tavasszal építik újra az útburkolatot

A Felsővárosban a csapadékvíz csatorna építés után ősszel parkosítás kezdődik a Csutora utcában, a felbontott útszakaszok pedig a téli konszolidáció után, tavasszal kapnak majd új burkolatot.

A konszolidáció, az-az a munkagödrökbe visszatett föld tömörödése nagyon fontos, hogy később ne süllyedjen meg a burkolat.

A kivitelezőnek hivatalosan 2018 augusztusában kell végeznie a munkálatokkal, azonban a nyáron olyan jól sikerült haladni és előteljesíteni a tervezett ütemtervhez képest, hogy a csapadékcsatorna, a közműkiváltásokkal együtt elkészült és alkalmas az üzemeltetésre. Hátravan a parkosítás és a környezetrendezés illetve a szilárd útburkolat helyreállítása – mondta Laczi Péter.

Földi Zoltán a Felsőváros önkormányzati képviselője a parkosításról, faültetésről és az útburkolat helyreállításról Laczi Péterrel a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót a Koppány és a Csutora utca kereszteződésében, ahol a lakók türelmét kérte a beruházás befejeződéséig.

Az ütemterv szerint november 30-ig elkészül a zöldterületek helyreállítása a fásítással, növénytelepítéssel és füvesítéssel együtt. Komoly mennyiségű új fa és bokor kerül a Csutora utcába, melyek ültetését, csak ősszel lehet elvégezni.

Kiemelte, hogy nagyon távolinak tűnik a 2018 tavaszi útépítés, azonban télen oly módon megtömörödik a föld, hogy szinte teljesen kizárható lesz a burkolat későbbi süllyedése. A lakók bármikor hívhatják az építésvezetőt, akinek a telefonszáma több helyen megtalálható az utcában és jelezhetik, ha valahol a süllyedés miatt kátyúzásra van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.