Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 17. 17:55, péntek | Helyi
Forrás: fmc.hu

Fehérvári programok a hétvégére: esküvő kiállítás, Tankcsapda és Ganxsta Zolee

Fehérvári programok a hétvégére: esküvő kiállítás, Tankcsapda és Ganxsta Zolee

Elég kétpólusúnak tűnik ez a hétvége, de ez egyáltalán nem rossz hír.

A hat kiválasztott programból három koncert (Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, Mystery Gang), ráadásul mind pénteken, kiállításból kettőt választottunk (Esküvő Kiállítás és Seuso-kincsek). De azért a mozi ezúttal sem maradhat el (Boldog halálnapot!).

Kiállítás: Őszi Esküvő Kiállítás
Mikor?: November 18-19., szombat-vasárnap
Hol?: Novotel Hotel

Annyira mennek az esküvők már, hogy nem elég évi egy kiállítás, hanem kell egy őszi is. Aki korán kel, nemcsak aranyat lel, hanem kevesebb idegeskedést is, a többnyire hónapok múlva esedékes esküvők kapcsán. Az igazán felkészült versenyzők az elmúlt a nyarat az ismerősök egybekelésein terepszemlével töltötték (mit igen, mit másképp, mit sohasehogy), a megvalósítás pedig akár már most elindulhat. A kétnapos fehérvári esküvő kiállításon lesznek ruhák, gyűrűk, torták és minden, ami a tökéletes nagy naphoz kell.

Kiálítás: Seuso-kincsek kiállítás
Mikor?: Október 29-november 19.
Hol?: Szent István Király Múzeum

A napokban már a húszezredik látogatót fogadta a székesfehérvári Seuso-kiállítás. Ezen a hétvégén még közösen feljebb tudjuk tornázni ezt a számot, aztán vasárnap estétől már csak hűlt helye lesz a kincseknek. Nem rablás lesz, csak költözés. Szóval ha valaki igazán értékes ezüstöt akar látni, érdekli a római kor (majdnem) kézzelfogható közelségben vagy csak szimplán részt akar venni az év egyik legfontosabb fehérvári kulturális eseményén, az elég gyorsan szánja rá magát a múzeumlátogatásra, mert hétfőtől már egy picit többet kell utaznia a Seuso-kincsekért.

Koncert: Tankcsapda
Mikor?: November 17., péntek 19:00
Hol?: Sportcsarnok, Mór

Rohamléptekben halad a harmincadik születésnapja felé a debreceni Tankcsapda. Nagyjából elmondhatjuk: körülbelül ennyi ideje a csúcon is vannak Lukács Laciék. Ezúttal nem Fehérváron, hanem a móri Sportcsarnokban csinálnak várhatóan teltházas bulit. Aki a péntek estére tervezett volna laza, összebújós programot a csajával/pasijával, annak van egy rossz hírünk: a mai pornó sztornó. Helyette inkább egy laza átmozgatás ajánlott a tankokkal. Legyen mindig ilyen a péntek!

Koncert: Ganxsta Zolee és a Kartel
Mikor?: November 17., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Az elmúlt években mintha egy kicsit eltűnt volna Ganxsta Zolee és baráti társasága, hogy aztán jobb formában térjenek vissza, mint valaha. Egyelőre azért ezt csak a srácok külsejéről tudjuk elmondani, Zolee legalábbis jópár kilótól megszabadult a közelmúltban, ráadásul apa is lett. Reményeink szerint az új lemez (K.O.) legalább annyira ütni fog, mint a '90-es évek végén, 2000-es évek elején megjelent albumok. A srácok egyébként nem is olyan régen jártak a közelben: nyári EFOTT-os bulijukról még egy kisfilm is készült

Koncert: Mystery Gang
Mikor?: November 17., péntek 20:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Kevés tökösebb zenekar létezik ma az országban a Mystery Gangnél. Ráadásul mindezt hosszú évek óta tolják a srácok, ugyanolyan lendülettel, számról számra, albumról albumra. Most pénteken a Nyolcas Műhelyben lehet egy komolyabbat rendetlenkedni az idén augusztusban új lemezzel jelentkező trióval. Jelentősebb mennyiségű hajzselé, megemelkedett hajak és pókháló-tetkó a könyökre kötelező, de legalábbis erősen ajánlott a koncertre. Na meg laza térd- és bokaszalagok.

Mozi: Boldog halálnapot!
Mikor?: November 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Nem mondjuk, hogy nagyon eredeti a történet, de mégis szívesebben választjuk a heti premierek közül inkább ezt, mint a másik filmet (Az igazság ligája). A szuperhősök már mindenkinek a könyökén jönnek ki, de a jófajta horror-vígjáték ritka, mint a fehér holló. Márpedig az előzetesek alapján a Boldog halálnapot! ilyennek tűnik. A történet szerint a főszereplő a születésnapján ébred és a nap végén valaki kegyetlenül meggyilkolja. Majd ez a nap egyfolytában újrakeződik addig, amíg ki nem deríti, ki a maszkos gyilkos.

fmc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.