Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 06. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Folytatódnak a \"MINDIGMÁS\" tematikus városnéző séták

Folytatódnak a \

„Mindigmás” mottóval folytatja a tematikus városnéző séták sorozatát pénteki és szombati estéken a Tourinform Iroda.

Az előttünk álló hétvégén a terek, padok és a zsalugáteres ablakok világába kalauzolják a résztvevőket, majd lesz egy rendkívül izgalmas gasztronómiai múltidézés is. A programok minden esetben az Országalmától indulnak.

A „Mindigmás” sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek. Így annak, aki kíváncsi a királyok városának rejtett értékeire, mindenképpen érdemes részt vennie a tematikus programokon.

Július 7-én, pénteken „Terek, padok és csodálatos zsalugáteres ablakok” címmel indul séta, melynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár építészeti értékeit, a csodálatos sarokerélyeket. Megtudhatják azt is, milyen történeteik vannak tereinknek, valamint hogyan segítik köztéri padjaink a társasági életet ma és holnap.

A július 8-i, szombati séta az „Ízek, ármány és szerelem a Királyok Városában” címet kapta, melynek során gasztronómiai múltidézés lesz a kezdetektől napjainkig. Szó lesz többek között szerelmi szövevényekről, cselszövésekről, mérgezésekről, a törökök gasztronómiai örökségéről, a rómaiakról és az első szőlőtőkéről, illetve Mátyás és Endre herceg házasságáról és haláláról. Megtudhatjuk, hogy volt-e szerelem a királyi frigyben, mit és hogyan ettek a főurak, s milyen korabeli "válóperekhez", mérgekhez folyamodtak.

A séták minden esetben a Városház térről, az Országalmától indulnak, a részvételi díj 800 Ft/ fő. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet.

Elérhetőségek:
Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.
Telefon: 22 537 261

Részletes programajánló a Székesfehérvár Turizmus oldalán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.