Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Október 25. 06:13, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Komplex felújítás a Napsugár óvodában – 60 millió forintból újult meg az intézmény

Komplex felújítás a Napsugár óvodában – 60 millió forintból újult meg az intézmény

Nyílászáró cserével, a villamoshálózat megújításával és a tető felújításával, több mint 60 millió forintból újult meg a Napsugár Óvoda.

A felújítás során az óvoda összes nyílászáróját korszerű műanyag szerkezetekre cserélték, az elavult vezeték hálózatot korszerűsítették és a teljes tetőfelületen, mintegy 1100 négyzetméteren korszerű PVC anyagú vízszigetelést helyeztek el.

A Napsugár Óvoda évek óta küzdött az elavult fa szerkezetű nyílászárókkal, melyek közül többet kinyitni sem lehetett. A felújítás során az óvoda összes nyílászáróját korszerű műanyag szerkezetekre cserélték. A csoportszobákban szúnyoghálót és redőnyöket is felszereltek. A felső bukó ablakok távnyitóval működtethetőek. A villamos hálózat felújítása során kicserélték az elavult vezeték hálózatot, új dugaljakat, kapcsolókat szereltek fel, valamint a kamerarendszer vezetékeit és a biztonsági védelmet nyújtó riasztórendszer vezetékeit is korszerűsítették.

  • A több mint 60 millió forintos beruházás teljes egészében az önkormányzat finanszírozásában valósult meg. Az óvoda környéke is szépül, hiszen a teljes Salétrom utca burkolata is megújul, valamint egy jelentős kerítés felújítás is történik.

A tetőt is felújították a Napsugár Óvodában, amire nagy szükség volt, mert az intézmény évek óta több helyen beázott, a tetőszigetelő lemezek elhasználódtak, a szigetelő anyag több helyen repedezett, a tető hőszigetelése az évek folyamán tönkrement. A teljes tetőfelületen, mintegy 1100 négyzetméteren a bitumenes lemezszigetelést korszerű PVC anyagú vízszigetelésre cserélték, további hőszigetelő rétegek beépítése mellett.

A felújítás kapcsán Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy egy korábbi bejárás alkalmával határozták el, hogy jelentős felújításra van szükség a Napsugár Óvodában, amit még 2017-ben be kell fejezni. „Örömmel mondhatjuk, hogy a munkák zöme el is készült idén. Az épület valamennyi nyílászáróját kicseréltük, teljes tetőszerkezet csere történt és a villamoshálózat is megújult, így komplex felújítást tudtunk elvégezni.” – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester, hozzátéve, hogy a kivitelezőnek köszönhetően szoros határidő alatt sikerült elvégezni a munkákat, alapvetően a nyári időszakban, így a felújítás csak minimális mértékben érintette az intézmény működését.

Molnár Tamás képviselő elmondta, fontosnak tartja, hogy körzetében ne csak az utak, a járdák, a terek, hanem a közintézmények is megújuljanak. A Napsugár Óvoda átfogó rekonstrukciójára valóban szükség volt, ma már az óvónők és a gyerekek is élvezik a munka gyümölcsét a mindennapokban. A hosszútávon komoly energia-megtakarítást is eredményező munkálatokat mintegy kiegészíti a Salétrom utca felújítása, sétánnyá alakítása. Ez utóbbi munka befejezésének határideje 2017. november 30.

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Simon Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.