Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 28. 13:45, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Három hónap után folytatódik a küzdelem - ELŐZETES

Labdarúgó NB I - Három hónap után folytatódik a küzdelem - ELŐZETES

Pénteken a Pécs és az MTK mérkőzésével három hónap szünet után folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga. A holtszezonban több csapat is komolyan erősített, valamint három együttesnél edzőváltás történt.

A legutóbbi szezonban ezüstérmes Videotontól távozott Paulo Sousa, a portugál szakember helyét honfitársa, José Gomes vette át. A fehérvári klub legnagyobb igazolása Juhász Roland volt, a válogatott védő az Anderlechttől érkezett kölcsönbe, mellette a korábbi portugál U21-es válogatott Vitor Gomes és a salvadori válogatott Arturo Alvarez is csatlakozott a kerethez.
A Videoton a forduló vasárnapi zárómérkőzésén a Budapest Honvéd otthonába látogat.
A pénteki nyitómérkőzésen a szezon eddigi meglepetéscsapata, az újoncként második MTK a Pécs vendége lesz. A hazai együttesnél is edzőcsere volt a télen, Supka Attilát Márton Gábor váltotta a kispadon.
A felkészülési mérkőzéseken remekül teljesítő Ferencváros a Pápa vendégeként kezdi meg a tavaszi szezont, Ricardo Moniz együttese is alaposan megerősödött, többek között a Feyenoorddal UEFA Kupát nyert brazil Leonardo Vitor Santiagótól várhatnak sokat a szurkolók. A két csapat a Ligakupában már találkozott egymással idén, akkor a zöld-fehérek hazai környezetben 3-1-re diadalmaskodtak.
A Diósgyőr Kádár Tamás személyében magyar válogatott labdarúgót igazolt, a gárda pénteken az Eger ellen lép pályára. Az újonc alakulat továbbra sem szerepelhet hazai pályán a villanyvilágítás hiánya miatt, így Mészáros Ferenc - aki Simon Antalt váltotta február közepén a kispadon - tanítványai Vácon fogadják majd riválisukat.
A listavezető Győr - amely a hét közben kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Honvéddal szemben - a Kaposvár otthonában szerepel, míg a címvédő Debrecen a Kecskemét vendége lesz.
Az NB1-es találkozókat az M1, a Duna, a Sport1, a Sport2, valamint a Kossuth Rádió közvetíti hétről-hétre. Mint ismeretes a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Sport TV-t működtető Chello Central Europe közös pályázattal nyerte el az Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó versenyprogramok négy bajnoki idényeiben játszott labdarúgó mérkőzések közvetítésének és sugárzásának jogait, így idén is kizárólag a közmédiában és a Sport TV-n láthatók magyar bajnoki találkozók.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
péntek:
-------
PMFC-Matias - MTK Budapest 17.00, Sport1
Egri FC-Diósgyőri VTK 19.00, Vác, Duna
szombat:
--------
Kecskeméti TE - DVSC-TEVA 14.00, M1
Szombathelyi Haladás-FGSZ Siófok 16.00
Újpest FC-MVM Paks 16.00, Sport2
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 18.00, Sport1
vasárnap:
---------
Lombard Pápa Termál FC-Ferencváros 16.30, M1
Budapest Honvéd-Videoton FC 18.30, Sport2

Címkék: Labdarúgás-NBI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,