Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 15. 22:47, szerda | Sport
Forrás: MTI Fotó: Beliczay László

Magyar válogatott - Döntetlen a vb-selejtezők főpróbáján

Magyar válogatott - Döntetlen a vb-selejtezők főpróbáján

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 1-1-es döntetlent játszott Izrael ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

A két csapat ötödször találkozott egymással: két vereség és egy győzelem mellett másodszor született döntetlen.
A magyarok számára ez a találkozó volt a főpróba a szeptember 7-én rajtoló világbajnoki selejtezősorozat előtt, amelyet Andorrában kezd meg Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese.
Eredmény:
Magyarország-Izrael 1-1 (0-0)
-----------------------------
Puskás Ferenc Stadion, 15 ezer néző, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerző: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)
sárga lap: Varga (91.), illetve Natko (29.), Jadin (76.)

Magyarország:
-------------
Bogdán – Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, a szünetben), Laczkó – Pintér (Halmosi, 79.) – Gyurcsó (Németh, a szünetben), Koman (Koltai, 78.), Szakály (Vanczák, 63.), Dzsudzsák – Szalai (Szabics, 86.)

Izrael:
-------
Avat – Spungin (Gabai, 35.), Mori, Tibi, Gershon – Natko, Jadin (Kayal, 84.), Melikson (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermouth, a szünetben) – Shechter (Hemed, 67.), Damari (Sahar, 57.)

II. félidő:
-----------
51. perc: Németh és Szalai kavarta meg az izraeli védelmet, végül előbbi 14 méteres lövése után a bal kapufáról pattant ki a labda, a kipattanót Dzsudzsák 10 méterről a kapu bal oldalába bombázta (1-0).
80. perc: egy jobb oldali vendégszöglet után Mori fejesét még védte Bogdán, de a kipattanót Hemed közelről a kapuba lőtte (1-1).

A mérkőzés elején a magyarok játszottak mezőnyfölényben, mégis a vendégek támadásai jelentettek igazi veszélyt. Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata azonban a védelmi megingások ellenére megúszta a gólt. A félidő derekán már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült, Koman remekül szervezte a játékot, ennek megfelelően szinte végig az izraeli térfélen volt a labda, egyre több helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de gól nem született a szünetig.
A folytatásra kissé "álmosan" jött ki a magyar együttes, így izraeli akciókkal indult a második játékrész, azonban hamar magára találtak Egervári tanítványai, sőt a pontatlanul futballozó Gyurcsó helyére beállt Németh veszélyesebbé tette a magyar támadásokat, amelynek köszönhetően Dzsudzsák vezetést szerzett. A magyar vezetés után kiegyenlítetté vált a játék, csendesen csordogált a mérkőzés, mígnem a hajrá kezdetén egy szögletet követően Izrael egyenlített. Az utolsó percekben a magyarok ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a győztes gól már nem tudták megszerezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,