Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Augusztus 28. 06:59, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megtelt a Feketehegyi Kultúrudvar a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén

Megtelt a Feketehegyi Kultúrudvar a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén

A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán lépett fel szombaton a 100 Tagú Cigányzenekar.

A Magyar Örökség,- és Hungarikum Díjas, klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes a komolyzene mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalokat is játszott.

A 100 Tagú Cigányzenekar 1985. november 2-án alakult meg, a legenda szerint az ötlet idősebb Járóka Sándor áprilisi temetésén született, amikor egy több száz fős alkalmi zenekar állt össze az elhunyt prímáskirály tiszteletére. A zenekar fennállása óta több mint ezer koncertet adott a világban.

A 100 Tagú Cigányzenekar fellépése a Feketehegyi Kultúrudvarban

A zenészek lendületes és önmagában is hungarikumnak számító előadásmódjukkal elvarázsolták a közönséget, amely minden szám után vastapssal jutalmazta a muzsikusokat.

Tavaly jártunk Székesfehérváron, itt ezen a ragyogó szabadtéri színpadon és nagy örömmel jöttünk vissza újra. Való igaz, hogy egy nagyon szép nyári délután-kora este van, de a zenekar már a téli koncertturnéjára készül, ezért azt a műsort hoztuk el Fehérvárra, amellyel októberben oroszországi koncertkörútra utazunk. Többnyire magyar szerzők műveiből fogunk előadni, de lesz egy nagyon ismert Csajkovszkij darab is és nyilván nem tudjuk kihagyni azokat a slágerdarabokat, amelyeket világszerte mintegy követel tőlünk a közönség, mint például a Monti Csárdás vagy a Pacsirta.” – mondta el Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: