Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 25. 06:53, péntek | Helyi

Néhány órára mesedoktorokká váltak a fehérvári kézilabdás lányok

Néhány órára mesedoktorokká váltak a fehérvári kézilabdás lányok

Csütörtökön, egy fél délután erejéig mesekönyvre cserélte a labdát Pelczéder Orsolya, Mayer Szabina és Májer Krisztina.

Profi kézilabdázó hölgyeink a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályának kis betegeit vidították fel a személyes jelenlét és a mese erejével.

„Minden kis betegünk nagyon várta a kézilabdás lányokat, számukra ez egy igazán különleges nap. Nagyszerűnek tartom, hogy profi sportolóink időt szánnak arra, hogy jót tegyenek. Három esztendeje járnak civilek mesét olvasni a gyerekeknek a kórházba, heti egy alkalommal. Egy weboldalon lehet jelentkezni meseolvasónak. Megkeressük azokat a gyerekeket, akik szívesen fogadják a mesét, mert előfordul, hogy a gyerekek kicsit tiltakoznak az ellen, hogy egy idegentől bármit is elfogadjanak, de amikor elkezdődik a meseolvasás, akkor azt látjuk, hogy figyelnek, és nagyon élvezik.

Ezen alkalmak során igyekszünk kizökkenteni a mindennapokból gyerekeket, erre az időre feledtetve a negatív kórházi élményeket. A mesének gyógyító hatása van, s ezáltal próbáljuk a gyerekek lelki egészségét helyreállítani. Örömünkre, nemcsak a meseolvasók jelentkeztek, hanem zenekar is, akik gyerekdalokat, megzenésített gyerekverseket énekeltek, amelyből nagyon jó hangulatú műsor kerekedett.” – mondta el Andavölgyiné Tóth Márta, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető főnővére.

Válogatott kézis lányok meséltek beteg gyerekeknek a kórházban

Játékokkal megpakolva és kedves mosollyal az arcukon érkeztek meg a kórházba kézilabdás hölgyeink; Pelczéder Orsolya, Mayer Szabina és Májer Krisztina, az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapatának fiatal tagjai. A lányok készültek az alkalomra, korosztályonként a legmegfelelőbb meséket választották ki, valamint játékokat gyűjtöttek, hogy a beteg gyerekeket jobb kedvre derítsék.

A gyerekekkel könnyen megtalálom a közös hangot, hiszen hasonló őszinteséggel élem az életemet, mint ők. Remélem, hogy mai látogatásunkkal és a mesékkel sikerült emlékezetessé tennünk a napjukat.” - mondta Mayer Szabina. „Öröm volt számunkra ez a látogatás, reméljük hogy sikerült kicsit feledtetni a gyerkőcökkel a kórházi létet és sokat fognak majd játszani az új játékaikkal.” – tette hozzá Pelczéder Orsolya.

A Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház Csecsemő és Gyermek Osztálya a kezdetektől, 2013 óta tagja a „K&H Gyógyvarázs Mesedoktorok” programnak, amely országszerte 48 egészségügyi intézményben várja az önkéntes meseolvasókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni