Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Május 18. 23:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nemzet Sportolója - Május 30-án választanak a társak

Nemzet Sportolója - Május 30-án választanak a társak

Május 30-án dől el, hogy a Nemzet Sportolói kit szeretnének társuknak.

A legkiválóbb magyar sportcsillagokat tömörítő társaság - Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtöki közleménye szerint - ezen a napon tartja ülését, amely a cím adományozásával összefüggő javaslat elbírálását szolgálja.

A titulus viselésére jogosult kiválóság kiválasztására azért van szükség, mert Földi Imrének (képen), a magyar súlyemelés első olimpiai bajnokának április 23-i halálával 12-ről 11 főre csökkent a Nemzet Sportolóinak száma.

A sporttörvény alapján a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új tag személyére, s a legtöbb szavazatot kapott nevét a sportpolitikáért felelős miniszter terjeszti a kormány elé. A Nemzet Sportolója az a személy lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és aktív sportpályafutását követően is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Bíróné Keleti Ágnes, Kárpáti György, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Weltner Györgyné Ivánkay Mária.

Halálukig a cím birtokosai voltak: Puskás Ferenc, Zsivótzky Gyula, Polyák Imre, Albert Flórián, Gyarmati Dezső, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Földi Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;