Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 13. 11:14, péntek | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Rendhagyó Herbarius program – túlélőtúra lesz hétvégén a Vértesben

Rendhagyó Herbarius program – túlélőtúra lesz hétvégén a Vértesben

Nem mindennapi kirándulásra invitál hétvégén a Herbarius-túrák sorozata:

Lencsés Rita és a túlélés mesterei a Vértesbe indulnak, hogy az élelem- és vízszerzés, az alapfelszerelés, valamint az ehető növények-bogyók fontos kérdéseibe beavassák a bátor jelentkezőket. A túrára előzetesen kell regisztrálni. A találkozó szombaton reggel a Pusztavámi Festékgyár parkolójában lesz, minden elszánt természetjárót szeretettel várnak.

  • Hogy bírnánk ki egyedül egy erdőben? Hogy szerezzünk élelmet, vizet, és hogy éljünk túl akár több éjszakát? Milyen növények, bogyók fogyaszthatók? Mi az az alapfelszerelés, amire szükségünk lehet?” – izgalmas programot kínál hétvégére a Fekete Sas Patikamúzeum a Vértesben található Pusztavám közelében.

Október 14-én, szombaton túlélőtúra indul a Herbarius sorozatban Lencsés Rita, Jánni Tamás és Szehofner István vezetésével. A résztvevők a két nap alatt választ kaphatnak a fenti kérdésekre, természetesen hagyományosan erdőkóstoló is lesz és a bátor jelentkezők még ajándékot is kapnak.

A találkozó a Pusztavámi Festékgyár parkolójában lesz szombaton, a megközelítés egyénileg történik, a szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8:45 órakor induló járatot javasolják. A szombati túra mellett a legelszántabbak vasárnapig maradhatnak: megszállni a Vértes Táborban, illetve sátrakban lehet. A részvételi díj 3 800 forint.

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges:

krizsany.anna@szikm.hu
70/338-6173

vagy

lencsesrita82@gmail.com
30/296-6480

Helyszín:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben