Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 23. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Szent László király köszöntése - képzőművészeti pályázatot írtak ki

Szent László király köszöntése - képzőművészeti pályázatot írtak ki

A „Szent László király köszöntése” című képzőművészeti pályázatra szeptember 24-ig lehet alkotásokkal nevezni.

  • Diákoktól és felnőttektől egyaránt várnak alkotásokat kötetlen művészeti ágban, a legjobb pályamunkákat Székesfehérváron és Zágrábban is kiállítják.

A „Szent László király köszöntése” című képzőművészeti pályázatot felső tagozatos és középiskolás tanulóknak, valamint felnőtteknek hirdették a 2017. évi Szent László Emlékévhez kapcsolódóan. Bármilyen művészeti ágban – lehet festmény, montázs, batikolás, rajz, fotó, hímzés és egyéb kézműves munka – várnak alkotásokat a királyról, a hozzá kapcsolódó történelmi és egyházi eseményekről, népszokásokról, mondákról, ünnepekről. Egy alkotó egyetlen pályamunkát adhat le.

A pályázathoz kérik elküldeni/feltüntetni az alkotás címét, valamint a pályázó adatait. A munkákat postán vagy személyesen is el lehet juttatni a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat címére (Székesfehérvár 8000, Liszt Ferenc utca 1.) szeptember 24-ig.

A neves szakemberekből álló zsűri által díjazott pályaműveket Székesfehérváron és Zágrábban is kiállítják, az eredményhirdetés október második felében várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: