Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Január 16. 20:31, kedd | Sport
Forrás: feol.hu

Szerdán 18.30-kor, Körmenden lép pályára az Alba

Szerdán 18.30-kor, Körmenden lép pályára az Alba

A nemzetközi kupában találkozik a Körmend és az Alba. Szerdán, 18.30-kor a határszélen viaskodnak.

A házigazdák és a fehérváriak ugyanúgy egy győzelemmel és egy vereséggel állnak a FIBA Europe Cup sorozaton, az albások Litvániában szenvedtek hatalmas küzdelemben hosszabbításos vereséget, majd másfél hete, hazai pályán verték 74-72-re a török Demir Insaat együttesét. A harmadik derbire szerdán, 18.30-kor kerül sor Körmenden, az Európa Kupában. Az Egis 79-72-re kikapott Isztambulban, majd hazai pályán, nagyszerű hajrával, főként Halász remeklésével, elképesztő csatában 85-79-re legyűrték a Nevezis gárdáját.

Az Alba és az Egis december végén, bajnoki meccs ürügyén találkozott a Gáz utcában. A derbire a kék-fehérek gondolnak jobb szívvel, ami nem is csoda, hiszen remek játékkal nyertek, 115-75-re.

– Nem szabad, hogy elaltasson bennünket a legutóbbi összecsapáson mutatott teljesítményünk. Továbbra is az a célunk, hogy a lehető legkeményebb védekezéssel jelentkezzünk, valamint eredményes támadásokat vezessünk. A szezonban nagyon sokszor találkozunk a Körmenddel, ismerjük jól egymást, de természetesen mindig tudunk újat mutatni egymásnak. Ügyelnünk kell Ferencz Csaba kinti dobásaira, továbbá döntő lesz, hogy az ellenfél gyors, átmeneti játékát megállítsuk. Ez lehet a sikerünk kulcsa. Hasonló teljesítményre lesz szükségünk, mint a legutóbbi, Falco elleni, hazai, bajnoki mérkőzésen. Akkor is sikerült megakadályoznunk az ellenfél gyors támadásait – mondja Góbi Henrik, az Alba szakmai stábjának tagja, aki a Körmend négy, közelmúltban vívott meccsét elemezte.
A vasiak elleni kupavisszavágóra három hét múlva kerül sor az Alba Regia Sportcsarnokban. Egy héttel később az MK-döntőn találkoznak.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!