Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 23. 18:05, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: vidi.hu

Teljesen lebontják, majd újraépítik a Sóstói Stadion főlelátóját

Teljesen lebontják, majd újraépítik a Sóstói Stadion főlelátóját

A székesfehérvári közgyűlés döntött, az új létesítmény 2018 júniusára lehet kész.

A Vidi utoljára 2015 decemberében, egy Paks elleni bajnokin lépett pályára a régi Sóstói Stadionban. Ezt követően elkezdődött a bontás, majd az építkezés, melyről a Videoton FC különböző médiafelületein rendszeresen beszámoltak.

A lelátók nagy részének szerkezete már áll a Sóstói Stadionban, de a 2003-ra elkészült főlelátó sorsáról augusztus 18-ig nem született döntés. A napokban azonban a székesfehérvári közgyűlés határozatot hozott arról, hogy ezt a lelátót is teljesen el kell bontani, az építkezés pedig várhatóan 2018 júniusában fejeződik be.

"Amikor a stadion áttervezése elkezdődött, akkor úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan része az épületnek, amit integrálni szeretnénk a stadionba. Senki nem számított arra, hogy egy 11 éves épület gyakorlatilag használhatatlan statikai állapotban van, azonban sajnos kiderült, hogy statikailag teljesen alkalmatlan a további használatra. (...)

A szakemberek sajnos kizárták, hogy a szerkezetet fel lehessen újítani, így az a döntés született, hogy biztonsági szempontból teljes egészében lebontjuk az épületrészt és megtörténik az újjáépítése. Az eredeti határideje a beruházásnak 2018 januárja volt, az új határidő pedig 2018 június vége lesz." - fogalmazott Cser-Palkovics András.

"Klubunkkal egyeztetve szeretnének a következő szezon utazási és bérletköltségeihez hozzájárulni és valamilyen kompenzációt biztosítani, hogy a meccseken minél többen szurkolhassanak a csapatnak" - tette hozzá a város polgármestere.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a tartószerkezetek állékonyságára és mindegyik, a vizsgálatra felkért szakértő az elbontást javasolta. Mint mondta, a stadion többi részének építése ütemterv szerint zajlik: elkészült a kilátó és a három lelátó konstrukciója jól halad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: