Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Szeptember 21. 16:53, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Több száz vendéget várnak a Szent Gellért-napi Pedagóguskonferenciára

Több száz vendéget várnak a Szent Gellért-napi Pedagóguskonferenciára

Szent Gellért püspök, vértanú személyében a katolikus iskolák égi pártfogójukat ünneplik. A pénteki ünnep alkalomából konferenciát rendeznek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 10 órai kezdettel.

A konferenciára a Székesfehérvári Egyházmegye 9 oktatási intézményéből érkeznek pedagógusok, püspöki biztosok, az iskolák és az óvodák delegációi. Az eseményen átadják a Szent Gellért-díj ezüst és arany fokozatát is.

A püspöki szentmisét követően kezdődik az egyházmegye pedagógusainak továbbképzése és a Szent Gellért kiváló pedagógus díj átadása, melyet az intézményben dolgozók szavazatai alapján ítélnek oda. A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította és a díj névadójához, - Szent István király fiának nevelőjéhez - méltón a keresztény nevelésben élenjáró pedagógusoknak adományozza évek óta.

  • A Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal 1996 óta ítéli oda a Szent Gellért-díj ezüst és arany fokozatát az egyházmegye területén működő nevelési-oktatási intézmények munkatársainak, akik példaadó illetve szakterületükön kimagasló munkát végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben