Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 19. 16:21, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Tűzoltás-vezetők versenyeztek csütörtökön Székesfehérváron

Tűzoltás-vezetők versenyeztek csütörtökön Székesfehérváron

A hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltó-parancsnokságok tűzoltás-vezetői együtt mérték össze elméleti tudásukat csütörtökön, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyén.

Az elméleti feladatsor első része átfogta a szakmai szabályok teljes körét, így az égéselméletet, a tűzoltási és a műszaki mentési ismereteket is, míg második rész a veszélyes anyagok témakörére épült.

A rendezvényen Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte a résztvevőket. A vetélkedő első hat helyezettjét oklevéllel, a dobogón végzetteket serleggel díjazták. Hatodik helyezést ért el Apró Attila, a Bicskei Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság munkatársa, ötödik helyen Braun György, tűzoltó főhadnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka, negyedikként pedig Szappanos Imre végzett, a dunaújvárosi Véd-Sz papírgyári létesítményi tűzoltó-parancsnokságról.

Harmadik helyezést ért el a Véd-Sz Dunaferr létesítményi tűzoltó-parancsnokságról Vereb János, míg a második lett Barabás Tamás, tűzoltó főhadnagy. A győzelmet Kis Csaba tűzoltó hadnagy, a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka szerezte meg. A díjakat Magosi Lajos, tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át.

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben