Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 24. 16:51, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Új járdaszakaszokat adtak át a Máriavölgyben és a Zsolnai úton

Új járdaszakaszokat adtak át a Máriavölgyben és a Zsolnai úton

A Máriavölgyben, majd a Zsolnai úton tartott helyszínbejárás alkalmával az elmúlt hetekben megépült járdaszakaszokat adtak át Öreghegyen.

A Bory-vár előtti járda térkő-burkolatot kapott és a Zsolnai úti autóbusz-végállomás környékén is biztonságossá vált a gyalogos közlekedés.

„Öreghegyen nem csak az utak, hanem a járdák állapota, illetve azok hiánya is problémát okoz. Ezért nagyon örülünk annak, hogy sikerült ezt a problémát több helyen is orvosolni. Az egyik ilyen helyszín a Máriavölgy, a Bory vár előtti terület, amely Székesfehérváron, - a Belváros után - a második legnagyobb turisztikai forgalmat bonyolítja.

Már az Öreghegyi Mulatságokon is tapasztalhatták a látogatók, hogy elkészült a térköves járda folytatása, így kulturáltan lehet leszállni a parkoló autóbuszokról, kiszállni az autókból. Az út egyik oldalán térköves járda készült, míg a másik oldalon aszfalt, mert azt régebben egy furcsa technológiával készítették, csapadékcsatorna futott a járda alatt, így azt nagyon komplikált volt felújítani.” – tájékoztatott Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője.

A Máriavölgyi és Zsolnai úti járdák műszaki átadása

„A Zsolnai úton a szennyvíz-vezeték kiépítése után történt meg az út helyreállítása, mivel ez még mindig problémákat okoz. Ezért a garanciális idő lejárta előtt egy alaposabb felújítást kell kérnünk a kivitelezőtől. Addig is próbáljuk megoldani a felmerülő problémákat, Zsolnai úti buszforduló környékére betonlapos járdát telepítettünk, amelyet folytatni is fogunk, lehetőségeink szerint” – mondta el Östör Annamária a helyszínbejárás alkalmával.

„A Bory-vár környékén az elöregedett járdákat, deformálódott burkolatokat építettük újjá. A munkálatok július közepén kezdődtek, a Vágújhelyi út és a Borpalackozó között, a kopóréteg eltávolítása után, az alépítmény hiányosságainak javítását végeztük el és az oldal megtámasztását alakítottuk ki. Ezt követően teljes hosszában új kopóréteget kapott a burkolat. A Bory-vár felőli oldalon pedig a régi aszfaltburkolatot cseréltük ki térkő burkolatra. A Zsolnai úton augusztus elején kezdtük a betonlap-járda építését.

Problémát jelentett, hogy a Lomnici utca és a Zsolnai úti forduló között egyáltalán nem volt gyalogos közlekedést biztosító létesítmény. A hiány pótlására egy háromsoros betonlap járdát építettünk, amely lehetővé teszi a buszról leszállás utáni biztonságos gyalogos közlekedést. A betonlapos járdáknál nagyon fontos tudni, hogy a beépítést követően a konszolidáció körül belül egy hónapos időszak. Gyalogosok számára azonnal használható, de sajnos bevált gyakorlat, hogy ha erre fizikai lehetőség, akkor autóval is ráállnak, amely ettől deformálódik.” – mondta el Tímár Tibor, a Városgondnokság műszaki ellenőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.