Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 09. 19:17, vasárnap | Helyi
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

5 kihagyhatatlan látnivaló és program az EFOTT idején

5 kihagyhatatlan látnivaló és program az EFOTT idején

A Velencei-tó egy karnyújtásra van Budapesttől és majd annyi szépséggel és programmal kecsegtet, mint a magyar tenger. Hogy ne vesszetek el a programok között, most összegyűjtöttük az öt legizgalmasabbnak ígérkezőt.

EFOTT VELENCE

A július 11-17. között megrendezésre kerülő EFOTT nemcsak az egyetemisták, de az egész velencei régió legnagyobb bulija. Az idén hat naposra hízott fesztivál közvetlen a Velencei-tó partján kényeztet programjaival. Nappal a vízben és a vízparton lazíthatsz, új sportokat próbálhatsz ki, felfedezheted a környéket vagy éppen a 80 kitelepülő civil szervezet programjain vehetsz részt, míg éjjel indulhat a féktelen bulizás. Itt lesz a Hurts, Tinie Tempah, Sean Paul és Borgore, valamint még egy tucat hazai előadó. Csakhogy néhányat kiemeljük, mehet a buli a Halott Pénzre, a Punnany Massifra, a Margaret Islandre, a Wellhellora és a Tankcsapdára is és a fesztivál kultikus arca, Dévényi Tibi bácsi is a lejátszók mögött lesz minden este.

A Velencei-tó környéke nemcsak a vízpart miatt tökéletes helyszín a fesztivál számára, hanem azért is, mert válogatott turisztikai programlehetőségeket is biztosít. A rendezvény ideje alatt bejárhatod lovaskocsival a helyi pincészeteket Pázmándtól Pákozdig. A program során pedig nemcsak kóstolás vár: a térség borszakértője, Lics Balázs az ital készítésének kulisszatitkaiba is beavat. A gasztro-rajongók egy interaktív kastélylátogatáson is részt vehetnek Kápolnásnyéken, a Dabasi Halász-Kastélyban, ahol korhű ételeket kóstolhatnak, míg a víz szerelmesei VIP vitorlázás során lazíthatnak az esti buli előtt.

Pákozd-Sukorói Arborétum

A Velencei-tó környékére nemcsak a fürdőzés miatt érdemes ellátogatni, hiszen a Velencei-hegységben könnyed túrákkal szakadhatsz ki a hétköznapokból – arról nem is beszélve, hogy a térség a borairól is híres. A legszebb sétákat a Pákozd-Sukorói Arborétumban teheted meg, ami hétfő kivételével minden nap 9 és 18 óra között, 96 hektáron, 250 -féle fával és cserjével, rengeteg növénnyel vár benneteket. Az arborétum kilátójából páratlan kilátás nyílik a tóra, a kirándulás után pedig jól esik megmártózni benne.

XI. Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál Velencén

Kívülről fújod a Bud Spencer és Terence Hill filmeket? Élsz-halsz a hagymás babért és kedvenc italod a tigrisharapás koktél? Akkor ott a helyed a Bud Spencer és Terence Hill rajongók éves összejövetelén Velencén július 20. és 23. között. A kempingben idén is igyekeznek megteremteni a legendás filmek miliőjét, a tipikus ételeken és italokon túl pedig lesznek játékos versenyszámok is, így megméretettheted magad a sör-virsli vagy a narancsfacsaró versenyen, de tesztelheted tudásod a filmes kvízen is.

Agárdi Popstrand

Az Agárdi Popstrand idén lett negyven éves, a kerek évforduló apropóján pedig megidézik a négy évtized bulijait. A Popstrand nappal Napsugár strand, míg esténként koncerttéré alakul. A jubileumi szezonban olyan előadókra bulizhattok hétvégente mint az R-Go, Király Viktor, az Edda Művek, a Pataky Művek, a Hooligans, Keresztes Ildikó, a Bikini, a Skorpió, Demjén Ferenc, Charlie, a Piramis, a Mobilmánia, az Ismerős Arcok, az Acid/DC, az Irigy Hónajmirigy, Zoltán Erika és Krisz Rudi.

Gárdonyi Sport Beach

A gárdonyi strand az ország első ökostrandja, ahol megújuló energiákat, azaz napelemet és szélkereket használnak, szelektíven gyűjtik a hulladékot és nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra. A strand nevéhez híven azonban a sportolási lehetőségek terén is az élen jár: 18 sportpályán játszhatsz szárazföldön és a tóban egyaránt: van strandfoci, strandröpi, street ball, lábtenisz, beach ball, minitenisz, petanque, vízi-fejelő, vízi-kosárlabda, vízi-rölpabda, vízi tollaslabda és vízi korfball pálya és akkor még a klasszikus vizes sportokat meg sem említettük… pedig szörfözni és vitorlást vezetni is tanulhatsz itt. A Sport Beach kiváló hely, ha számodra a pihenés nem a napozóágynál végződik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.