Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 26. 06:37, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A bankszövetség is figyelmeztet a csaló sms-ek veszélyeire

A bankszövetség is figyelmeztet a csaló sms-ek veszélyeire

Több országban, már Magyarországon is aktívan terjed az új adathalász csalási kísérlet, amelynek során egy csomag várható kézbesítéséről szóló sms-sel próbálnak visszaéléseket indítani

- hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az üzenetben található link olyan applikáció letöltéséhez vezet, amellyel az adathalászok elérhetik az ügyfelek személyes adatait.

A Magyar Bankszövetség fokozott óvatosságot kér, mivel a kártékony, úgynevezett trójai típusú alkalmazás aktivizálódásával a csalók hozzáférhetnek a telefonon tárolt bizalmas adatokhoz, így akár pénzügyi, banki információkhoz is.

Az adathalászat megakadályozásához javasolják, hogy aki küldeményt vár, az a kereskedő által korábban megküldött értesítéseken keresztül kövesse nyomon a megrendelt termék szállítási státuszát, ne kattintson sms üzenetben érkező hivatkozásra.

Aki nem rendelt csomagot, törölje az üzenetet, és figyelmeztesse a veszélyre közeli ismerőseit is - javasolja a szövetség.

Ugyancsak fontos, hogy bármilyen alkalmazást csak biztonságos forrásból, hivatalos alkalmazásáruházból (Google Play, AppStore) töltsenek le - írták.

Szerdán riasztást adott ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI), mert megnövekedett azoknak a káros hivatkozást tartalmazó sms-eknek a száma, amelyeket csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek. A rendőrség az ügyben nyomozást rendelt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során