Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 04. 16:02, szerda | Bulvár
Forrás: mti

A Genesis tizenhárom év után ismét turnéra indul

A Genesis tizenhárom év után ismét turnéra indul

Feltámad poraiból a Genesis: a legendás brit progresszív rock/popzenekar tizenhárom év szünet után ősszel ismét turnéra indul.

A csapat az 1977-től 1996-ig aktív triófelállásban, Phil Collins énekes-dobossal, Tony Banks billentyűssel és Mike Rutherford gitáros-basszusgitárossal az Egyesült Királyságban és Írországban ad koncerteket.
"Az elmúlt 28 évben csak két fellépésünk volt brit földön, így aztán ideje volt" - fogalmazott Rutherford, amikor a csapat szerdán a nagy bejelentést tette a BBC Radio 2 műsorában.

Phil Collins úgy fogalmazott, hogy vannak dalok, amelyeket muszáj eljátszaniuk, különben a közönség kifütyüli őket. De - tette hozzá - még dolgoznak a műsor, a dalsorrend kialakításán.

A Last Domino? című turné első koncertje november 16-án Dublinban lesz, ezt követően koncertet adnak Liverpoolban, Leedsben, Birminghamben, Belfastban, Manchesterben, Newcastle-ban, Glasgow-ban és kétszer lépnek közönség elé a londoni O2 Arenában.

Az 1967-ben alakult Genesis a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, amely tizenöt stúdióalbumot és hat koncertlemezt készített és világszerte mintegy 150 millió korongot adott el. Az együttes 1988-ban Grammy-díjat kapott a legjobb koncertvideó kategóriában a Land of Confusion című dalhoz készült kisfilmért. 2010-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is bejegyezték a zenekart.

A Genesisben alapító tag volt Tony Banks és Mike Rutherford, 1975-ig Peter Gabriel volt énekes, kilépése után a zenekar frontembere az addigi dobos, Phil Collins lett. A Genesishez olyan hatalmas slágerek fűződnek, mint az Invisible Touch, a Turn It On Again, az In Too Deep, a Mama, a Land of Confusion vagy az I Can't Dance.

A csapat legutóbb 2007-ben turnézott trióban (Banks-Collins-Rutherford), Peter Gabrielt és az 1971 és 1977 között a Genesisben gitározó Steve Hackett-et most sem hívták, bár ők mindketten feltűntek a zenekarról készült és öt éve bemutatott dokumentumfilmben. A szólóelőadóként is igen sikeres Collins 2011-ben bejelentette visszavonulását, miután idegsérülése miatt nem tudott dobolni, de öt évre rá, egy sikeres operációt követően visszatért a színpadra.

A kisegítő zenészek közül a koncerteken 1978-tól velük játszó Daryl Stuermer gitáros újra velük lesz, dobolni pedig Collins fia, a 18 éves Nicholas Collins fog.

Az eddigi utolsó Genesis-stúdióalbum, a Calling All Stations 1997-ben jelent meg, akkor éppen Collins nélkül, és Ray Wilson volt az énekes.

Címkék: genesis, koncert, turné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.