Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 02. 20:22, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét elején borús lesz az idő, de a hétvégén már több napsütés várható

A jövő hét elején borús lesz az idő, de a hétvégén már több napsütés várható

A jövő hét is felhősen, esősen indul, de fokozatosan melegszik is az idő, hétvégén már 27 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn eleinte rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap, majd délután észak felől vastagabb, zártabb felhőzet éri Magyarország térségét. Szórványosan záporok, elsősorban keleten zivatarok is képződnek, estefelé északon lehet eső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 7 és 12, a maximum 17 és 22 Celsius-fok között várható.
Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Napközben 15-21 fokig melegedhet a levegő.
Szerdán és csütörtökön is szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 9-14 fok várható. Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Csütörtökön 21-25 fokig emelkedhet a hőmérséklet.
Szórványosan pénteken is számítani lehet záporra, helyenként zivatarra. A minimumhőmérséklet 10 és 15 fok között, a nappali maximumok várhatóan 22 és 26 fok között alakulnak.
Szombaton és vasárnap főként keleten lehetnek záporok, az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet mellett sok napsütés várható. Szombaton a leghidegebb órákban 11 és 16 között alakul a hőmérséklet, nappal 22 és 27 fok közötti meleg várható.
Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk