Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 29. 18:11, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

A Királyi Napok számokban - méltó volt a város történelmi múltjához

A Királyi Napok számokban - méltó volt a város történelmi múltjához

Sajtótájékoztatón összegezte Székesfehérvár polgármestere a Királyi Napok programsorozatot kedden, a Városház téren.

Cser-Palkovics András elmondta, soha ilyen sokan nem voltak még kíváncsiak a másfél hetes rendezvénysorozatra, amelynek végén bejelentették: Székesfehérvár megpályázza az „Európa Kulturális Fővárosa 2023” – címet.

Valamennyi szervező minden rendezvényét összevetve, több mint 120 programelemből állt a rendezvénysorozat, 10 nap alatt 49 helyszínen zajlottak a programok, amelyeken összesen 1185 fellépő működött közre – mondta a város polgármestere. Összesen 234 közreműködő munkatárs és 248 önkéntes dolgozott a programsorozat sikeréért.

A Musica Sacra és a Koronázási Szertartásjáték mindkét előadása teltházas volt, III. Béla koronázását, - figyelembe véve a főpróbára megnyitott oldalsó szektorokat is, - körülbelül 6700-an látták. Összességében soha ennyien nem voltak még kíváncsiak a rendezvénysorozat eseményeire.

Az ingyenes belvárosi programokon – a koncerteket is ideértve - a rendezők becslése alapján napi átlagban 6000 fő vett részt. Beszédes adat, hogy a tíz nap során, a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyeit összesen 19.946 fő látogatta meg.

A számok jól mutatják, hogy Székesfehérvár gazdag rendezvényéletének a Királyi Napok rendezvénysorozata a legfontosabb másfél hete. Köszönet mindenkinek, aki ebben közreműködött, hiszen rengeteg ember nagyon sokat dolgozott azért, hogy ezeket a rendezvényeket megtarthassuk. Ezúton is szeretném megköszönni nekik a sok-sok munkát, a Belvárosban élőknek pedig a türelmet és a megértést.”

A rendezvénysorozat értékekben gazdag volt, méltó a város történelmi múltjához, ahhoz, hogy a nemzet történelmi fővárosának Szent István városának mondhatjuk magunkat - emelte ki Cser-Palkovics András. "A Királyi Napok rendezvénysorozata alatt tudtuk lezárni a fehérváriak megkérdezésével zajló véleményezési időszakot, és bejelenteni, hogy Székesfehérvár pályázatot nyújt be az „Európa Kulturális Fővárosa 2023” címre. Mindemellett külön örülök, hogy a mosoly jellemezte, akármerre jártam, rengeteg mosolygós emberrel találkoztam, családokkal, fiatalokkal, idősebbekkel, és ami még nagyon fontos, hogy mindenki biztonságban tehette ezt meg.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.