Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 11. 07:01, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A világ minden tájáról érkeztek ifjú zenészek a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyba

A világ minden tájáról érkeztek ifjú zenészek a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyba

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész ötlete nyomán a Károlyi József Alapítvány támogatásával július 8. és 15. között második alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban.

A magyar zenészek mellett idén Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Svájcból, Belgiumból, Romániából, az Egyesült Államokból, Vietnámból, és Indiából is érkeztek fiatal muzsikusok.

Az Echo Nyári Akadémia hallgatóit a Zeneakadémia három tanára, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész, valamint Fülei Balázs irányításával vesznek részt az egyéni hangszeres órákon és a kamarazenei műhelymunkában. Ez utóbbi egyik különlegessége, hogy a kamaraórákon formálódó triókban a kurzus résztvevői együtt játszanak majd egyik tanárukkal.

A jelentkezők elsősorban a magukkal hozott repertoárdarabokkal dolgoznak, amelyek mellett Beethoven, Brahms, Mendelssohn, és Schubert művei hangzanak fel a kurzus egy hete alatt tartandó nyilvános koncerteken. Az Echo Nyári Akadémia a három tanár nyitókoncertjével kezdődik július 8-án, és a résztvevők hangversenyével zárul július 15-én.

Az idei kurzust új programok is színesítik: az úgynevezett kávékoncertek, amelyek július 11-én, 12-én, 13-án, és 14-én, délután 3 órától meglepetés-műsorral várják a látogatókat. Akit pedig nem csak az „eredmény”, hanem a műhelymunka, a felkészülés háttere is érdekel, passzív hallgatóként az órákon is részt vehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: