Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Szeptember 22. 19:29, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Autómentes nappal zárult a Mobilitási Hét

Autómentes nappal zárult a Mobilitási Hét

Autók helyett több száz gyerek vette birtokba pénteken délelőtt a Várkörutat. Az ovis és iskolás csoportok biciklikkel, rollerekkel, gokartokkal és más emberi meghajtású járművel érkeztek az autómentes napra.

Az Európai Mobilitási Hét lezárása a szeptember 22-i autómentes nap, melyhez számos európai város mellett Székesfehérvár is évről évre csatlakozik. Az egész hetes rendezvény, és a pénteki nap középpontjában is a fenntartható városi közlekedés áll. Köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester is arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos megmutatni azokat az alternatív közlekedési módokat, amelyekkel kiválthatjuk a gépjárműveket.

Biciklivel, rollerrel, snake boarddal és még gokarttal is vonultak az ovisok ma délelőtt a Várkörúton. Az autómentes nap leglátványosabb pontja idén is a felvonulás volt, ahol a Közterület-felügyelet biciklis kollégáinak felvezetésével több mit 100 óvodás “száguldhatott” a lezárt úton.

Az iskolás gyerekek „2017 Legmobilisabb Osztálya” kitüntető címért mérkőzhettek egymással. A kerékpáros tematikájú öt állomásos vetélkedőn a diákok többek között biciklis akadálypályát teljesítenek és kvíz-kérdésekre válaszolnak, emellett a kerékpár kötelező felszereléseinek felismerésében és felnihajtásban is megmérkőznek majd a csapatok. Az eredményhirdetés szeptember 27-én lesz majd sor a Városháza Dísztermében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.