Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Január 15. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az egészséges reggeli alapjai

Az egészséges reggeli alapjai

Ahhoz, hogy jól induljon a reggel, elengedhetetlen az egészséges reggeli, ez ugyanis a nap legfontosabb étkezése. Mi sem egyszerűbb, mint munkába menet bekapni egy péksüteményt, ez azonban nem a legegészségesebb választás. Az egészséges reggeli elengedhetetlen feltétele annak, hogy kellő energiával induljon neki a napnak, ráadásul a koncentrációban is nagyon fontos szerepe van. A Fox News által összegyűjtött tippek segítenek abban, hogyan és mit válasszon egészséges reggeli gyanánt.

A fehérjében gazdag reggeli segít a megfelelő izomépítésben, ráadásul egy kis szénhidráttal és egészséges zsiradékkal kiegészítve megfelelően beindítja az anyagcserét, így energiával teli indulhat neki a napnak. Készítsen például omlettet csirkefalatokkal. Egy kis chili hozzáadásával sokat tehet a megfelelő véráramlásért.

A rendszeres futók megfelelő reggelije a zabpehely, mert elősegíti a megfelelő izom-összehúzódást. Egyen zabkását banánnal, hogy édesítse, adjon hozzá egy kis mézet.

Megerőltető edzés után pótolni kell az elvesztett kalóriákat, ehhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű szénhidrát, a fehérje az izmok épüléséhez és regenerálódásához. Készítsen rizst hallal, ami magas mindkét összetevőben, ráadásul könnyen emészthető.

Mindemellett a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele is nagyon fontos.

Címkék: Tudomány-kutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.