Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Szeptember 01. 18:57, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Beiratkoztak a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának elsőéves hallgatói

Beiratkoztak a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának elsőéves hallgatói

Beiratkoztak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel valamint a sportközgazdász szakos, elsőéves hallgatói pénteken.

A Corvinus Egyetem és Székesfehérvár együttműködésének köszönhetően tudományos bázis van kialakulóban a Budai úti Campus területén.

Hálásak vagyunk a Corvinus Egyetemnek, hogy Székesfehérvárra hozta duális képzésének központját. A város az egyetemmel közösen igyekszik biztosítani a képzésekhez szükséges infrastruktúrát, például az épületeket is közösen üzemeltetjük. Az épületet az egyetem fogja felújítani, de a környezetét a város teszi rendbe, amelyhez több mint 200 millió forintot biztosít a költségvetéséből.” - fogalmazott az elsőéves hallgatókat köszöntő beszédében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki felhívta a hallgatók figyelmét arra is, hogy szeptember 13-án a város új egyetemi klubja, a Petőfi Kultúrtanszék is megnyitja kapuit, amelyet csaknem 130 millió forintból újított fel Székesfehérvár önkormányzata.

Elsőéves hallgatók beiratkozása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában

A legújabb statisztikai adatok szerint háromszor annyi hallgatóval és egy új szakkal kezdjük meg a szemesztert Székesfehérváron, ez a teljes hallgatói létszám mintegy 70%-át teszi ki. Mivel hallgatóink teljes jogú polgárai a Corvinus Egyetemnek, elérhető számukra valamennyi projektlehetőség.

Az összes hallgató egynegyede duális képzési formában kezdi meg tanulmányait, számukra a helyi cégekkel közös belső projektek is elérhetőek lesznek. Hála az egyetem és a város közötti együttműködésnek egy tudományos bázis van kialakulóban Székesfehérváron.” - mondta el dr. Drótos György, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus Gazdálkodástudományi Karának egyetemi docense, programigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára