Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 10. 18:49, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Bevonják a vasút környékét is a fizetős parkolás rendszerébe

Bevonják a vasút környékét is a fizetős parkolás rendszerébe

Szeptember 1-jétől újabb területekkel bővülnek lakossági és képviselői kérésre a fizetős parkolásba bevont parkolók. Augusztus 14-től juthatnak hozzá a bérletekhez a lakók (is).

A városi közgyűlés még június 16-án fogadta el azt az előterjesztést, amely szerint szeptember 1-től újabb parkolókat vonnak be a zónás rendszerbe. Amint Márkus Tibortól megtudta a feol.hu, augusztus 14-től kezdik el kiadni a lakossági és egyéb bérleteket. Természetesen az ellenőrök szórólapokon is értesítik az érintett területeken parkoló autók tulajdonosait, hogy ne érje őket meglepetésként a változás.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a vasútállomás előtti, jelenleg ingyenes, ám túlzsúfolt parkolót is bevonják a fizetős rendszerbe, ide egy automata kerül ki. Sokan már kora reggel elfoglalják autójukkal itt a parkolót, s csak a munkájuk végén, este távoznak.

A cél az, hogy ebben a parkolóban nagyobb legyen a mozgás, a vonathoz kihozott unokát, gyermeket tegyék ki itt az autósok, s menjenek tovább. Ennek érdekében vezetik be a fizetős rendszert, ezzel párhuzamosan pedig a remények szerint hamarosan megnyitják a MÁV területén kialakított, mintegy száz férőhelyes P+R parkolót az egész napos parkolás számára.

A Béke téri tömb belső parkolói, illetve az Erkel Ferenc utcai parkolók szintén bekerülnek a fizetős zónába, hiszen a lakók gyakran nem találnak a házuk környékén parkolóhelyet, annyian állnak le ide autóikkal. Ide két új automata kerül ki. Ezen túl a Prohászka templom előtti parkoló, illetve a templom melletti Kaszap István utca lesz fizetős.

A város egy másik területén, a Palotavárosban is lesz egy új zónás terület: a Sziget 3-5 melletti „U" alakú parkoló, ami szintén lakossági, képviselői kérésre kerül a zónás rendszerbe.

Ezek közül a Prohászka templom előtti parkoló lesz a hármas övezetben, a többi kettesbe kerül. Aki szeptember 1-jétől a hármas zónában szeretne egy konkrét parkolóra bérletet venni, annak ez arányosítva év végéig 4570 forintjába kerül. A lakossági bérlet arányosított díja pedig 1130 forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni