Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 11. 06:30, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

Csak idén 110 új parkolóállás készül a 7-es választókerületben

Csak idén 110 új parkolóállás készül a 7-es választókerületben

Új parkolókat, megújult járdát és egy közösségi teret adtak át a Bory Jenő Általános Iskola mellett, Székesfehérvár 7-es választókerületében.

A 17.8 milliós beruházás a minden városrészt érintő út-, járda- és parkoló-felújítási program keretében készült el. Erről, illetve a Palotaváros déli részét érintő, ütemezetten zajló egyéb beruházásokról Farkas László önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

Székesfehérvár legsűrűbben lakott városrésze a Palotaváros, amely mintegy húszezer embernek ad otthont, ennek fele, tízezer fő lakik a városrész déli területén, a 7-es választókörzetben. Jogos igény, hogy a mindennapi életminőség javítása érdekében újuljanak meg a több évtizedes utak, a járdák és a parkolók, illetve készüljenek új beruházások is.

Székesfehérvár Közgyűlése az idei költségvetés elfogadásakor döntött a minden városrészt érintő út-, járda- és parkoló-felújítási programról, valamint 1000 új parkolóhely építéséről a következő három évben.

Palotaváros déli részén sikeresen, ütemezetten zajlik a program. – hangsúlyozta Farkas László önkormányzati képviselő a Bory Jenő Általános Iskola bejárata mellett legutóbb elkészült, bruttó 17.8 millió forint értékű beruházás kapcsán. Itt 25 új, jelenleg ingyenes használható parkolóállást alakítottak ki, megújult a járda, több mint 700 négyzetméteren térköveztek és négy padot is kihelyeztek. A közösségi tér építésekor a zöldfelület nem sérült, egyetlen fát sem vágtak ki, sőt, ősszel hét újat ültetnek. – hangsúlyozta a beruházás kapcsán Farkas László.

A képviselő arról is szólt, hogy az út-, járda- és parkoló-felújítási programot Székesfehérvár kedvező gazdasági helyzete teszi lehetővé. 2016-ban minden eddigi mértéket felülmúlt az iparűzési adó bevétel, ennek alapján döntött a városvezetés a program elindításáról. A cél, hogy jelentősen javítsanak az adóforintokat megtermelő polgárok életminőségén és a mindennapjaikat meghatározó körülményeken.

Ebben az évben két további területet érint a parkoló program a 7-es kerületben: a Cserepes közben már átadtak egy területet, illetve július végére-augusztus elejére fejeznek be egy 73 férőhelyes parkolót a Jancsár utcában. Ez azt jelenti, hogy csak idén a Palotavárosban 110 parkoló készül el. A Sütő utca 2-28. szám között már elkészült az út- és járdafelújítás, amely a tervek szerint jövőre folytatódik a 28-44. között. A Jancsár és a Sziget utca egy-egy oldalán új aszfaltburkolatot kapott a járda, a másik oldalakat szintén jövőre tervezik. A Tolnai utcában a járda, míg a Jancsár-közben az útburkolat felújítása szerepel a 2018-as tervek között.

Farkas László javasolja, hogy – amennyiben a város pénzügyi helyzete ezt megengedi – a programot a következő években is folytassák Székesfehérvár minden városrészét érintően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni