Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 09. 09:01, vasárnap | Helyi
Forrás: albakosar.hu

Dzunics Braniszlav marad az Alba Fehérvár vezetőedzője

Dzunics Braniszlav marad az Alba Fehérvár vezetőedzője

A 2016-17-es idényben minden címet besöprő fehérvári kosarasok vezetőedzője, Dzunics Braniszlav aláírta újabb egyéves szerződését.

Így tehát a bajnoki címvédő csapat eddigi edzőjével vág neki a számos kihívást tartogató új szezonnak. Mindez aligha meglepő azok után, hogy a szakvezető már kétszer vezette bajnoki címre és kupagyőzelemre is az Albát, és amióta visszatért Paksról, mindkét idényben döntőben volt az előzőleg mélypontpon lévő együttes.

"Örülök, hogy sikerült megállapodnunk. 2015 nyarán tértem vissza Paksról Fehérvárra, tavaly a bajnokságban ezüstérmet szereztünk, idén viszont mindent sikerült megnyernünk, fontos, hogy folytatjuk a közös munkát. Sikeres szezont zártunk június derekán, bízom abban, hogy a későbbiekben is hasonlóan eredményesek leszünk. Tavaly a FIBA Europe Cup-on indultunk és bizonyítottunk, ezúttal a Bajnokok Ligájában szerepelünk, ami új kihívást jelent, szeretnénk ott is eredményesen szerepelni. Bár az ellenfeleket és a sorsolást nem ismerjük, a maximumot igyekszünk kihozni magunkból. A csapat magyar magja kialakult, ez lényeges, nagyon remélem, hogy a külföldiek kiválasztása ugyanolyan jól sikerül, mint tavaly nyáron. Nem szeretnék ígérgetni a következő idény kapcsán, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében" - nyilatkozta Dzunics Braniszlav a klub honlapján.

  • Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki, hogy a szakvezető újabb egy évig a kék-fehéreket gardírozza.

Balássi Imre klubelnök szerint a legjobb megoldás született az edzőkérdésben.

"Természetes volt a döntés, hogy folytatjuk a két éve kezdett közös munkát a szakvezetővel. Ennél sikeresebb szezont nehéz elképzelni, mindent meg fogunk tenni, hogy a hazai mezőnyben továbbra is meghatározók legyünk és a Bajnokok Ligájában is letegyük névjegyünket. Pontosan tudjuk, hogy nem lesz könnyű, itthon mindenki minket akar majd legyőzni. A klubot tovább építjük, amiben komoly szerepe lesz ezután is Dzunics Braniszlavnak."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.