Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Szeptember 04. 15:05, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervarhirado.hu

Egyéni és csoportos tárlatokkal ünnepel a Székesfehérvári Művészek Társasága

Egyéni és csoportos tárlatokkal ünnepel a Székesfehérvári Művészek Társasága

25 éves jubileumát ünnepli a Székesfehérvári Művészek Társasága, ezért szeptemberben egyéni és csoportos tárlatokkal invitálják a közönséget a város galériáiba, képtáraiba, művelődési házaiba.

A város önkormányzatának közleménye szerint az alapító tagokat a társaságban ma nyolc kortárs alkotó képviselik: Bauer István, Bukovácz Lajos, Ecsedi Mária, Hegedűs 2 László, Jónás Attila, Pinke Miklós, Végvári Beatrix és az alapításkor megválasztott és azóta többször újraválasztott elnök, Ujházi Péter. Ma több mint negyven rendes és két tiszteletbeli tagot számlálnak a helyi művészek.

A társaság negyedszázados jubileumát öt kollektív tárlattal - négy Székesfehérváron és egy Budapesten - és három egyéni kiállítással ünneplik meg jövő héttől.

Ecsedi Mária képzőművész könyvbemutatóval egybekötött kiállítását szeptember 6-án, szerdán Szele Bálint irodalomtörténész, műfordító nyitja meg a Vörösmarty Színház galériájában.

Csütörtökön a Vörösmarty Társaság termében Az, ami hasznos címmel nyílik meg Revák István festőművész kiállítása Pálfalvi András költő ajánlásával, majd A Szabadművelődés Házába várják a művészetkedvelőket, ahol először tekinthető meg a Dobozművek és egyéb rendhagyóságok című csoportos tárlat, amit Borsos Lőrinc festő, grafikus nyit meg.

Pénteken három csoportos tárlat nyílik meg: a Külvilág - a szabadtéri elektrografikai kiállítás a Városház téren lesz látható, az Új Magyar Képtárban az Átiratok című válogatás a Székesfehérvári Művészek Társaságának parafrázisait mutatja be, míg a Társaság Önarcképeit a Pelikán Galériában állítják ki.

A társaság által felajánlott művekből szeptember 16-án jótékonysági árverést tartanak a Fehérvári Heti Betevő javára a Pelikán Galériában.

Az ünnepségsorozat ezzel nem ér véget, hiszen szeptember 22-én, Budapesten, a Bartók 1 Galériában mutatkoznak be a székesfehérvári művészek, majd október 20-án Miklós János keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét