Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 17. 07:45, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Egyre komolyabban veszik a fiatalok a biztonságos szexet

Egyre komolyabban veszik a fiatalok a biztonságos szexet

Egy friss amerikai felmérés szerint a tizenéves fiúk egyre komolyabban veszik a biztonságos szexet, egyre többen használnak ugyanis óvszert az első együttlét során.

A szakértők elmondták: 2002 óta 9 százalékponttal emelkedett azoknak a fiatal fiúknak a száma, akik az első szexuális együttlét során gumióvszert használnak - így jelenleg már 80 százalékra tehető azoknak az aránya, akik odafigyelnek a védekezésre - írja a HealthDay.

Ugyanakkor a tinilányok is jobban odafigyelnek arra, hogy megelőzzék a nem kívánt terhességet: míg 2002-ben 2 százalék nyilatkozott úgy, hogy a tablettán kívüli egyéb hormonális fogamzásgátló módszert használ, addig ez az arány immár 6 százalékra emelkedett.

A szexuális szokások lassú változásának közvetlen hatása is érezhető: az Egyesült Államokban ugyanis az elmúlt években fokozatosan csökkent a nem kívánt terhességek és a tinédzserkori szülések száma. A helyzet ugyanakkor még mindig aggasztó, így a szakemberek a jelenleg futó kampányoktól további jó eredményeket várnak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.