Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Október 13. 18:29, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Elindultak a Zenede bábszínház őszi interaktív foglalkozásai

Elindultak a Zenede bábszínház őszi interaktív foglalkozásai

Elkezdődött a népszerű Zenede Bábszínház őszi programsorozata.

A zenés-bábos mesében ezúttal is a hangszerek a főszereplők, mint például az üstdob, a fuvola és a hegedű; a gyerekek számára pedig az is kiderül, hogy kerültek a kisegerek a Zeneiskolába. Az interaktív foglalkozás során a gyerekek együtt énekeltek a szereplőkkel, és a mese végén ki is próbálhatták a megszólaló hangszereket.

Az Egerek a Zeneiskolában című hangszeres produkcióval folytatódik a hét éves Zenede Bábszínház sorozata. Az őszi előadásokra csaknem ezer óvodás jelentkezett már. A mese szereplőit zenetanárok alakítják, ők találják ki a hangszerekhez kapcsolódó cselekményt és írják meg a mesét. Pénteken délelőtt a Hermann László Zeneiskola nagytermében két előadás is volt, amelyekre több óvodából érkezett a közönség.

Az ötletadó és főszervező Magyarné Tima Zsuzsa köszöntötte az ovisokat, majd belekezdett a mesébe a Zenepalotáról, ahol gyerekek zenéltek – és ahol nyáron titokzatos lények mozgolódtak a falak mögött: egy vén szipirtyó boszorkány, egy pókcsalád, egy hangszervarázsló, egy cica és a kisegerek kalandjai elevenedtek meg sok zenével, énekkel. A kisegerek persze megtalálták a zeneiskola csodálatos hangszereit, a fuvolát, a hegedűt és a tenorkürtöt. A interaktív bemutatón előkerültek még a mesében megszólaló magyar népi citera, az üstdob, amiket a mese után Mihály György és a szereplők mutattak be a gyerekeknek. Ezeket az óvodások a foglalkozás végén közelről meg is nézhették, megsimogathatták és ki is próbálhatták.

A Zenede Bábszínház őszi meséjét Fornai Miklós (Pók Pali), Hajnal Veronika (Sajtos Cicelle), Kitreiber Zsuzsanna (díszletmozgató), Magyarné Tima Zsuzsanna (Macska Maura), Mihály György (Sajtos Cecílián és Hangszervarázsló Huba), Viczai Eszter Piroska (Pók Piri) és Wágnerné Ughy Tünde (Szipirtyó Szidónia, Pók Mama) adják elő az iskola tanulóinak a közreműködésével. A téli előadás főszereplője Hóember Hümér lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel