Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 17. 14:10, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elkapkodott hitelfelvétel

Elkapkodott hitelfelvétel

A magyar autóvásárlók többsége lényegesen több időt fordít a gépjármű kiválasztására, mint a finanszírozással kapcsolatos ügyek intézésére.

Miközben az elmúlt hat évben a hazai autóvásárlók mintegy 1600 milliárd forint hitelt vettek fel járművük megvételére, a finanszírozáshoz szükséges kölcsön kiválasztására többségük egy-két órát vagy még ennél is kevesebb időt fordított – írja a Magyar Hírlap.

A Budapest Bank által végzett kutatás szerint a megkérdezettek fele azt a hitelt vette fel, amelyet először talált meg. Mint a felmérésből kiderül, a használt autót vásárlók háromszor, az új autók tulajdonosai pedig kétszer annyit foglalkoztak a gépjármű kiválasztásával, mint a finanszírozással kapcsolatos ügyekkel, így a lehetséges konstrukciókkal, a hitel- és lízingügyintézéssel. Míg a megkérdezettek átlagosan öt autót néztek meg személyesen, addig a hitelek közül jellemzően csak kettőt hasonlítottak össze. A vizsgált időszakban pedig átlagosan két és fél millió forintot költöttek egy autóra, s jellemzően másfél millió forintos hitelt vettek fel, átlagosan hatéves futamidőre.Kitért arra is a jelentés, hogy vásárláskor a válaszadók 65 százaléka számára az autó ára és annak márkája volt a legfontosabb szempont, míg a hosszabb távú előnyöknek, így az alacsony fogyasztásnak vagy az olcsó szervizelésnek jóval kisebb jelentősége volt a döntésben. A legtöbb vásárló az autókereskedőnél tájékozódott a finanszírozási formákról is, a válaszadók 77 százaléka kötötte meg ugyanott a hitelszerződését, banki információt mindössze a megkérdezettek 28 százaléka kért.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.