Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 24. 17:04, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Elkészült a Királykút lakónegyed belső parkolójának felújítása

Elkészült a Királykút lakónegyed belső parkolójának felújítása

3000 m2 aszfaltburkolatot fektettek le, 1000 folyóméter szegélyt építettek, 4 új víznyelőrácsot és 16 aknafedlapot helyeztek el és 60 m2 burkolati jelet festettek fel a belső parkoló felújítása során.

  • A Királykút lakónegyedi beruházás 38,5 millió forintos összköltséggel valósult meg a Városgondnokság 2017. évi útfelújítási programjának részeként.

Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Királykút lakónegyed belső, nagy parkolójában nagy szükség volt a felújításra, rendkívül kátyús, töredezett volt az útburkolat, a felfestések lekoptak. A felújítás után 110 autó tud parkolni kulturált körülmények között.

A parkolófelújítás következő üteme a Cserkész és Mikszáth utcát összekötő szakaszt érinti, ezzel válik teljessé majd a fejlesztés. A képviselő szólt arról is, hogy apró hibák még megoldásra várnak, a kukaketrecek a parkolóban vannak elhelyezve, jelenleg nyolc autónyi helyet foglalva. A képviselő köszönetet mondott az kivitelező Orinoco Kft.-nek és a munkálatokat felügyelő szakhatóságoknak.

Elkészült a Királykút lakónegyed belső parkolója

A felsővárosi fejlesztésekről szólva Földi Zoltán elmondta, hogy megújult a Kiskút útja egyik szakasza, mintegy 11 millió forint értékben cserélték ki a kopóréteget. Ezen kívül a Kund utcában is elkészült egy aszfaltos járda, 3,5 millió forint értékben. A Fecskeparti utca Zámoly utca és Havranek utca közötti szakaszán felújították a járdát 3 millió forint értékben. 2018 áprilisában elkezdődhetnek a Berényi út második ütem munkálatai is.

Bozai István városgondnok elmondta, hogy a Királykút lakónegyedben 3000 m2 aszfaltburkolatot fektettek le, 1000 folyóméter szegélyt építettek, négy új víznyelőrácsot és 16 aknafedlapot helyeztek el és 60 m2 burkolati jelet festettek fel a belső parkoló felújítása során. Bozai István arról is szólt, hogy a Városgondnokság 2017. évi útfelújítási programjának már a második felén is túl vannak, a munkák nagy ütemben készülnek és várhatóan október végén, november elején a teljes programot be tudják fejezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.