Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 24. 12:54, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Fedett nyomozó buktatta le a speed-el kereskedő vádlottakat

Fedett nyomozó buktatta le a speed-el kereskedő vádlottakat

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség négy várpalotai férfival szemben, akik közül hárman a cselekményüket olyan mennyiségű kábítószerre követték el, hogy az a bűncselekmény legsúlyosabban minősülő esetét valósítja meg.

A vádirat szerint a legidősebb, 48 éves férfi 2021-ben kábítószerrel kereskedett Várpalotán, melyhez részben sógorától, részben ismeretlen személytől szerezte be a drogot, melyet azután a vele szorosan együttműködő és rendszeres anyagi haszonszerzésre törekvő 33 éves társa hozott forgalomba, akit ebben a bátyja segített.

A 33 éves elkövető előbb csak saját fogyasztásra vásárolt a férfitől, majd nagyobb tételeket kezdett el venni, hogy azokat továbbértékesítse. Vásárlói között azonban egy fedett nyomozó is volt, akinek 2021 augusztusában összesen mintegy 300 gramm speed-et adott el.

A 33 éves vádlottat a kábítószer kereskedelmében a fivére segítette, akivel egy veszprémi bérelt garázsban tárolták a kábítószert és a kiméréséhez, porciózásához szükséges eszközöket. A rendőrség 2021 augusztusában a garázst átkutatta, és a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő ecstasy tablettákon túl szintén jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagokat is talált a testvérpárnál.

Az ügyészség a vádiratában mind a négy elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta, melyen túl a 48 és a 33 éves férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a kábítószer kereskedelmével szerzett bevételeik erejéig vagyonelkobzás alkalmazására is indítványt tett.

A fotó a lefoglalt kábítószerről készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére