Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Augusztus 14. 18:28, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Folytatódik a szúnyogirtás!

Folytatódik a szúnyogirtás!

Ezen a héten a Duna mentén, illetve a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén végez szúnyogirtást a katasztrófavédelem.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írták: a Balaton és a Tisza-tó környékén légi és földi, a Velencei-tónál csak légi munkálatokra kerül sor. A Duna mentén a Szigetközben, Budapesten, Dunaújváros térségében és Csongrád megyében lesznek kiterjedt szúnyoggyérítési munkálatok. Emellett részleges kezeléseket végeznek Szolnok környékén, Veszprém és Baranya megyében, továbbá a korábban elhalasztott szúnyoggyérítést végzik el Debrecenben és Szekszárdon.

  • Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Az országos program elmúlt hetében pótolták a hőségriadó miatt korábban felfüggesztett munkákat - közölték. Győr környékén, a mosoni régióban, a Dráva mentén, a Dunakanyarban és a Fertő tó térségében azokon a településeken gyérítették a szúnyogokat, ahol eredetileg az előző héten dolgoztak volna. Ezen felül több Duna menti régióban - Csepel-sziget, Szekszárd, Baja és Mohács térsége, valamint a főváros vízparti területei - indult emelkedésnek a szúnyogok száma, így ezeken a helyeken vált szükségessé a további gyérítés. Légi és földi kezeléseket a Dráva mentén, Békés, Vas és Zala megyében végeztek.

  • A június elseje óta tartó központi program keretében eddig 618 ezer hektáron végeztek szúnyogirtást a szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.