Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 24. 08:12, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Gyülekeznek Bokros háza előtt

Gyülekeznek Bokros háza előtt

Tábort vert a Jólét és Szabadság (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata Bokros Lajos volt pénzügyminiszter háza előtt, azt követelve az európai parlamenti képviselőtől, hogy adja vissza "ellopott mandátumát".

A Jólét és Szabadság (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata pénteken tette közzé Facebook-oldalán, hogy megérkeztek Bokros Lajos volt pénzügyminiszter háza elé, hogy rábírják, adja vissza a JESZ-től ellopott mandátumát. „Becsapta a választókat, hiszen gyakorlatilag nem csinál semmit (egy legfrissebb felmérés szerint) az EP-ben” – olvasható a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A lakókocsiból, sátorból, kerti bútorokból és egy mobilvécéből álló tábor lakói hangos ébresztővel köszöntötték Bokrost, kifejezve tiltakozásukat. A táborlakók – állításuk szerint – az estét is ott töltik, és addig maradnak, „ameddig a hazudozó képviselő meg nem kezdi az érdemi tárgyalásokat a mandátum visszaadásáról.”

Fotó: JESZ

Fotó: JESZ

Fotó: JESZ

Nem először próbálkozik a JESZ

A JESZ több alkalommal indított támadást Bokros ellen: az ellene benyújtott keresetben a párt a teljes kampányköltséget lefedve mintegy 160 millió forintos vagyoni és 100 millió forintos nem vagyoni kár megfizetését kérte. A tárgyalás tavaly decemberben kezdődött.

A JESZ U21 február végén arra kérte a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy indítson eljárást Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban, mivel szerintük a volt pénzügyminiszter, jelenleg európai parlamenti képviselő esetében felmerült, hogy másolta a doktoriját. A párt kételkedik abban, hogy Bokros egy év alatt szakmai szinten elsajátította a spanyol nyelvet, pedig anélkül nem tudta volna megírni a dolgozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: