Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Október 17. 08:15, vasárnap | Sport
Forrás: MTI/Fotók: facebook.com/kissnorbidriver

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

A 36 éves szombathelyi versenyző a pole pozícióból rajtolva valójában megnyerte a 12 körös futamot, de a versenybíróság öt másodperces időbüntetéssel sújtotta, mert sárga zászlós figyelmeztetés közben előzte meg legnagyobb riválisát, a német Sascha Lenzet, aki aztán másodikként ért célba mögötte.

A rajtnál Lenz jobban fogott pozíciót, mint Kiss, így átvette a vezetést a magyartól, aki viszont nem szakadt le, körökön keresztül üldözte ellenfelét, a negyedik kör elején pedig elszánta magát az előzésre. Ezt sikerrel végre is hajtotta, de nem vette észre, hogy a pálya azon részén közben sárga zászlós figyelmeztetés van érvényben, amelynél tilos az előzés. Kissnek így arra volt szüksége a bajnoki címhez, hogy a harmadik helyen száguldó, hatszoros Eb-győztes Jochen Hahnnal szemben öt másodpercnél nagyobb előnyre tegyen szert. Ez sikerült, a leintésnél több mint nyolc másodperccel előzte Hahnt, így bár a futamgyőzelem nem az övé lett, a bajnoki címet ezzel a második hellyel elhódította. Kiss ugyanis akkora előnyre tett szert Lenzcel szemben az összetettben, amelyet a három hátralévő misanói versenyen már nem lehet behozni.

A verseny után az Eb-győztes könnyeivel küszködve mondott köszönetet csapatának, a Révész Racingnek, valamint a tulajdonos Révész Bálintnak, aki nélkül - mint Kiss elmondta - nem tudtak volna ismét diadalmaskodni a kontinensbajnokságon.

A késő délutáni második futamon a 36 éves magyar versenyző a hetedik helyről rajtolva harmadikként ért célba.

Kiss Norbert 2014 és 2015 után nyert újból Európa-bajnoki címet a kategóriában.

Az idei szezon záróhétvégéjén vasárnap még két futamot rendeznek Misanóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.