Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Augusztus 08. 16:52, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Hétfőn lesz Székesfehérvár fogadalmi ünnepe a Székesegyházban

Hétfőn lesz Székesfehérvár fogadalmi ünnepe a Székesegyházban

Az Országfelajánlás Napján, augusztus 14-én, hétfőn tartják a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét.

Ezen a napon 17 órakor a Püspöki Palotából körmenetben viszik a magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit és az üldözött iraki keresztények ajándék templomkeresztjét a Székesegyházba. 17:15 órától központi imaórát tartanak a Székesegyházban, majd ezt követően 18 órakor kezdődik az ünnepi püspöki szentmise.

Az ünnepi szentmisében Spányi Antal megyés püspök megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogyan azt Szent István király tette, 1038-ban, a halálát megelőző napon. Az ünnepi liturgiában - a Szent István-i hagyományhoz hűen - a főpásztor a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén