Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 08. 11:46, szerda | Helyi
Forrás: hvg.hu

Hogy került lejárt étel a négycsillagos hotel éttermébe? A tulajdonos megmagyarázza

Hogy került lejárt étel a négycsillagos hotel éttermébe? A tulajdonos megmagyarázza

Másfél mázsa lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert, piszkot és rozsdát talált a Nébih a hajdúszoboszlói Silver Hotel éttermének konyhájában.

Az ügyvezető tulajdonos és a séf részben elismerte a hibájukat, de szerintük a szabályozás sem életszerű.

A Hotel Silver vezetői is tudják, hogy hibáztak, de a betarthatatlan szabályokra is panaszkodtak. A hajdúszoboszlói hotel éttermének konyhájában a Nébih a múlt héten talált 151 kiló lejárt, már nem nyomon követhető élelmiszert. A négycsillagos hotel vezetői most az Indexnek magyarázták, mi történt.

Az étlapon nincs sem bélszín, sem vaddisznó, mégis találtak a konyhában ezekből 40 kilót. Tóth Lajos ügyvezető tulajdonos magára vállalta a felelősséget: mint mondta, ezt ő vitte be, a sajátja volt, nem akarták eladni. Azt tudja ő is, hogy elvileg semmit nem lehetne ott tárolni, ami nem tartozik az értékesítéshez – mondta. Ami a húsok jelöletlenségét illeti, ott a konyha vezetői szerint az a baj, hogy nem volt a hús mellé téve a gyári címke. Az áru nevét, az elrakás, valamint a lejárat dátumát odaírták, egyesével viszont nem volt ott a címke – indokolták a bajt.

A Nébih szerint a hűtők ajtajai, valamint a körülöttük lévő fal és az ajtótokok piszkosak voltak. Ezt elismerte Gonda Attila séf is, de szerinte ez természetes, amikor emberek ott dolgoznak. „Nem egy kis ronggyal szaladgál, utána letörli” – mondta, szerinte az életszerű munka olyan, hogy hagy némi koszt maga után.

A Nébih azt is problémásnak találta, hogy a polcok rozsdásak a hűtőtérben. Ezt a konyhán úgy magyarázták: a lepattogó festékkel volt a baj. Nem közvetlenül kerül a polcokra az élelmiszer, minden ládákban van – mondták.

Azt is elismerték, hogy a hulladékot fedetlen tárolókban gyűjtötték, szerintük ez is a szabályozás hibáját mutatja. Ha minden egyes percben beledobnak valamit, vagy hozzáérnek a kukához, ugyanúgy beszennyeződik a teteje – magyarázta a séf.

hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.