Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Szeptember 08. 15:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Ittasan fának hajtott, saját felesége halálát okozta

Ittasan fának hajtott, saját felesége halálát okozta

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki ittassága miatt gépkocsijával kisodródott és fának ütközött Dáka közelében, melynek következtében a járműben utazó felesége a kórházban utóbb az életét vesztette.

A vádirat szerint az elkövető 2021. október végén, este nyolc óra körül szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette a gépkocsiját, melynek jobb első ülésén a felesége, hátul pedig a testvére utazott. Az ittas vádlott Dáka felől Nagyalásony irányába haladva mintegy 110-120 kilométer/órás sebességgel hajtott be egy balra ívelő útkanyarulatba, amely miatt elvesztette irányítását a jármű felett, és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba sodródott, majd ott egy fának ütközött.

A gépkocsi már a baleset pillanatát megelőzően is rossz műszaki állapotban volt, fékrendszere alkalmatlan volt a kanyar előtti megfelelő lassításra, amely a kanyarban eltúlzott sebességhez vezetett. A baleset következtében a vádlott felesége életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd mintegy két héttel később a kórházi kezelése során, közvetlenül a balesettel összefüggésben álló okból elhunyt, míg testvérének nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy az elkövető a törvényi rendelkezésekre figyelemmel nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség indítványt tett továbbá arra is, hogy az ítélet meghozatalára illetékes Pápai Járásbíróság a férfit a közügyek gyakorlásától, valamint végleges hatállyal a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

Címkék: baleset, ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.