Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Január 03. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

JANUÁRTÓL VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE A POSTAI CSEKKBEFIZETÉSNÉL IS

JANUÁRTÓL VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE A POSTAI CSEKKBEFIZETÉSNÉL IS

Módosult a készpénz-átutalási megbízások befizetésének módja bizonyos esetekben – tájékoztatott a Magyar Posta Zrt.

A társaságnak január 1-jétől már a pénzmosás megelőzését szolgáló új szabályoknak kell megfelelnie. Továbbra is okmányok nélkül lehet befizetni csekken, bankkártyával és készpénzzel is az adókat, illetékeket és bírságokat: ezek a sárga és fehér, M jelzésű csekkek.

Az FM jelzésű, áruk és szolgáltatások ellenértékének megfizetését szolgáló megbízásoknál ugyanez a helyzet, de csak 300 ezer forintos értékhatárig. Ezután - 300 ezer forintos összeghatártól - szükség lesz okmányok bemutatására áru, szolgáltatás ellenértékének fizetése, valamint nemzetközi postautalvány feladása esetén, egyéb esetekben pedig értékhatárra való tekintet nélkül is.

A Posta egyszerűsített ügyfél-átvilágítást végez az ügyfél azonosításával, a törvényben meghatározott adatok felvétele mellett a 300 ezer és a 2,5 millió forintos összeghatárok között. Ezen érték feletti befizetésnél pedig már normál átvilágítás szükséges, ilyen esetben az ügyfélnek számolnia kell azzal, hogy adatai felvételén túl a posta az okmányairól másolatot készít, valamint a törvényben meghatározott nyilatkozatokat is ki kell töltenie. Lényeges, hogy ilyen átvilágítási intézkedések nem végezhetők el minden postahelyen; az ezzel kapcsolatos korlátozásokat a társaság honlapján, az általános szerződési feltételekben lehet megtalálni.

Javasolják, hogy az ebbe a körbe tartozó befizetéseket bankkártyával teljesítsék vagy a kijelölt postahelyek valamelyikét keressék fel. A jelöletlen csekkeknél és a belföldi postautalvány-szolgáltatásnál a szabályozás szigorúbb. Ezekben az esetekben gyakorlatilag már 1 forinttól szükség lesz az okmányokra az adatrögzítési szabályok miatt.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet