Hírek
2016. December 21. 10:47, szerda |
Belföld
Forrás: mti
Javulhat a pékáruk minősége
Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek előírására is, ennek köszönhetően jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek.
A Földművelésügyi Minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája.
Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.
Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek - mutat rá a közlemény.
Az FM hangsúlyozza: a módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, aminek a hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 28. 07:29, péntek | Belföld
Magyarország újabb négymilliárd forintos mezőgazdasági támogatási programot indít Bosznia-Hercegovinában
2025. November 28. 07:28, péntek | Belföld
Orbán Viktor: azért utazok Moszkvába, hogy biztosított legyen Magyarország energiaellátása
Azért utazok Moszkvába, hogy télre is, és a következő évre is biztosított legyen Magyarország energiaellátása, megfizethető áron -
2025. November 27. 07:38, csütörtök | Belföld
Jövő héten létrejöhet a megállapodás a 2026. évi minimálbér- és garantált bérminimum emelés mértékéről
Akár már a jövő héten létrejöhet a megállapodás a 2026. évi minimálbér- és garantált bérminimum emelés mértékéről
