Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Szeptember 04. 06:07, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Jókedv az őszben - vigasságokat tartottak Börgöndön, Kisfaludon és a Szedreskertben

Jókedv az őszben - vigasságokat tartottak Börgöndön, Kisfaludon és a Szedreskertben

Börgöndön, Kisfaludon és a Szedreskerten is mulatságot tartottak szombaton, ahol a jó hangulatú főzés mellett színes programokkal várták a fehérváriakat.

Börgöndön a település apraja-nagyja kint volt a Szent Antal kápolna melletti téren, Kisfaludon veterán autók színesítették a programot, a Szedreskerten pedig Gergely Róbert is szórakoztatta a közönséget.

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Börgöndi Mulatságokat a Szent Antal Kápolna melletti parkban, szombaton. A nyárbúcsúztató rendezvényen gyerekprogramok, harci bemutatók, koncertek és főzőverseny várta a látogatókat. Marharagu, különféle pörköltek, pacal, csülök is főtt vagy sült Székesfehérvár - Börgöndpusztán szeptember első szombatján, amikor a hagyományoknak megfelelően minden évben megrendezik a Börgöndi Mulatságokat.

Jó itt körülnézni, látni a jókedvű embereket, mosolygós arcokat és azt, hogy Börgönd épül és szépül. Ez a fejlődés nem lehetne lehetséges, hogy ha nem lenne egy olyan közösség, amely rengeteget tesz annak érdekében, hogy a környék a jó gazda gondosságával legyen rendben tartva. Ezen a napon is látszik, hogy Börgönd igazi erős közösség, amely kisebbeknek és nagyobbaknak, fiataloknak és idősebbeknek is megtalálja a helyét, megadja a lehetőséget.” - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Nehezen indult el ez a nap, de csodálatosan folytatódott. Öröm látni a rengeteg fiatalt, amely azt jelenti, van utánpótlás a településen” – mondta el dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

III. Kisfalud Novaj-pusztai Vigasság

Harmadszor rendeztek vigasságokat Kisfalud-Novaj-pusztán. A kulturális programok, kirakodóvásár és a veterán autók kiállítása mellett a pörköltfőző verseny is összehozta a városrészben élőket és vendégeiket; már reggeltől rotyogtak a főzőversenyre nevezett csapatok ételei a kondérokban. A kiváló étkek mellett a családokat csapatversenyek, szülő-gyerek műsorok és színpadi produkciók is várták. „Sok év tapasztalata és az otthonról hozott fűszerek” – válaszolta Gyűrűs Csaba, az „Odapörkölők” elnevezésű főzőcsapat kapitánya a jó pörkölt titkát firtató kérdésre. Az eseményen tiszteletét tette dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

Gergely Róbert az V. Szedreskerti Mulatságokon

Délután Gergely Róbert koncertjével kezdődött a V. Szedreskerti mulatság a Palotai úti sportpályán, ahol a közönség nagy örömére fellépett még Oszvald Marika, a Felicita táncegyüttes és a DuplaKávé is. A Szedreskerti mulatságon részt vettek Szigli István és Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselők is.

E városrészi rendezvények legalább annyira fontosak, mint Székesfehérvár nagy rendezvényei, mert erősítik a közösségeket.” – mondta el dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.